Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugašen požar

Petrinja: Gorilo na odlagalištu otpadu Eko tersusa iz Varaždina

požar petrinja
Antun Petračić
22.04.2011.
u 22:39

Računa se da je u iznajmljenom prostoru Hrvatskog centra za vozila čak 500 tona smeća

U petak navečer oko 20.30 sati desetak vatrogasaca s tri vozila i razgrtačem Javne vatrogasne postrojbe Petrinje gasilo je veliki požar na odlagalištu otpada u Mažuranićevoj ulici u Petrinji. Velike količine komunalnog otpada iz Hrvatskog Zagorja i Međimurja tijekom zime dovezla je i ostavila varaždinska tvrtka Eko tersus.

Računa se da je u iznajmljenom prostoru Hrvatskog centra za vozila, u bivšem dvorištu transportne tvrtke Slavijatrans, čak 500 tona smeća. Od prosinca građani negoduju zbog smrada i zagađenosti okoliša, a stalno se vode i oštre političke rasprave između stranaka. S odgovornim osobama iz Eko tersusa nitko iz Petrinje već danima ne može uspostaviti kontakt. Požar je buknuo u najudaljenijem dijelu od ceste, s koje su stalno otvorena vrata i nitko ne čuva taj prostor

– Sumnjam u podmetnutu vatru i namjerno zapaljene- na požarištu nam je rekao Darko Dumbović (HSP), predsjednik Gradskog vijeća Petrinje. Odmah je došao i Pejo Trgovčević, direktor gradske tvrtke Komunalac Petrinja, s kojom je Eko tersus potpisao ugovor o vlastitom odvozu smeća na gradsku deponiju Petrinje, ali za odlaganje nije platio ni kune predujma.

Ključne riječi

Komentara 1

AJ
ajam
01:10 23.04.2011.

Ugovor bez \'kuna\'. ??? Petrinja i bosanska ljubav -oduvijek ,pa i sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije