Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ucjenjuje nas'

Petrina prodaje objekt koji koriste osobe s mentalnim poteškoćama

Stipe Petrina, portal
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
23.07.2013.
u 17:16

Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina na prodaju je stavio objekt Maslina, podružnicu Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac.Riječ je o zgradi koja je u najmu Ministarstva socijalne politike i mladih, a najam istječe 13. listopada 2013.

Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina na prodaju je stavio objekt Maslina, podružnicu Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, u kojoj boravi 36 korisnika s mentalnim teškoćama.

Riječ je o zgradi od šestotinjak četvornih metara i 2000 četvornih metara dvorišta, koja je u najmu Ministarstva socijalne politike i mladih na 20 godina, a najam istječe 13. listopada 2013.

U Ministarstvu su zatečeni njegovim postupkom. Prije samo nekoliko dana dobili su njegov dopis u kojem im uvjetuje tri mogućnosti za dalje korištenje Masline: najam od sedam eura po četvornom metru, što je oko 17 tisuća eura mjesečno, otkup zgrade za 5,6 milijuna kuna ili pak da Ministarstvo socijalne politike u suradnji s Ministarstvom zdravlja popola izgradi Dom zdravlja u Primoštenu, koji bi stajao 6,2 milijuna kuna.

– Ministarstvo ne može reagirati na ucjene gospodina Petrine. Svi će štićenici biti osigurani, vidjet ćemo gdje ima kapaciteta i preseliti ih. Ni djelatnici neće ostati bez posla, naš će stručni tim u ponedjeljak ići u Primošten i procijeniti situaciju. A Stipe Petrina trebao bi biti više socijalno osviješten jer država je tamo uložila 4,8 milijuna kuna – poručila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike Milanka Opačić. 

Od 36 korisnika u Maslini, najstarijem je 65 godina, a najmlađem 30.

>> Petrina preimenovao Tuđmanovu ulicu zbog 'privatizacijske pljačke'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije