Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv teleoperatera

Petrina: Presuda je svijetli primjer rada hrvatskog pravosuđa

petrina
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
09.03.2011.
u 14:41

Riječ je o slučaju iz 2006. godine u kojem su prepiljeni stupovi za električnu energiju jer moćne tvrtke nisu htjele plaćati komunalnu naknadu, kažu primoštenski općinari

Svijetli primjer rada hrvatskog pravosuđa: Općina Primošten piljenjem stupova na brdu Gaj nije postupala protupravno niti je smetala posjed HT-a – slavodobitno izvještava javnost Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten.
Naime, primoštenski općinari izražavaju oduševljenje nedavnim rješenjem Županijskog suda u Šibeniku koji je preinačio i ukinuo još jednu prvostupanjsku presudu donesenu na štetu Općine Primošten, koji je donio Općinski sud u Šibeniku, kako ističu.

– Riječ je o slučaju uklanjanja stupova HT-a na brdu Gaj, zbog čega je HT tužio Općinu za smetanje posjeda. Podsjetimo, spor je pokrenut 2006. godine kada su mobilni operateri i "Odašiljači i veze" odbili Općini Primošten platiti komunalnu naknadu i naknadu za korištenje lokalnog puta. Potom je komunalni redar naložio da se s javne površine uklone električni stupovi zbog čega su postrojenja na brdu Gaj ostala bez električne energije – podsjeća Stipe Petrina na događaje otprije pet godina.

U svakom slučaju, lani je Općinski sud u Šibeniku riješio spomenutu tužbu u korist HT-a naloživši Općini uspostavu ranijeg stanja i zabranu budućega sličnog smetanja posjeda HT-u te obvezu podmirenja parničnog troška od oko 12 tisuća kuna. Primoštenci su se žalili, a viši je sud odredio da nisu učinili ništa protuzakonito.
– Presudu Županijskog suda sutkinje Maje Skorić smatramo svijetlim primjerom rada hrvatskog pravosuđa u skladu s postojećim zakonima umjesto prema poznatom receptu rada u skladu s "pravom jačega" – zaključuje Petrina.
Nadalje, Petrina podsjeća i da je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo kaznenu prijavu zbog "kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine te zbog nanošenja imovinske štete HT-u".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije