Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Petrina kazneno prijavio predsjednicu Ustavnog suda RH

Primoštenski općinar smatra da je Jasna Omejec nesavjesno radila, zbog čega je Europski sud njemu dosudio naknadu štete od 2100 eura, a koja će se morati isplatiti iz državnog proračuna RH
15. prosinca 2010. u 15:19 10 komentara 5 prikaza
'za dalmaciju....170210.....primosten Nezadovoljan radom zupanijskog odjela za gradnju, Stipe Petrina nacelnik opcine Primosten odrzao tiskovnu konferenciju u svom uredu Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
Foto: 'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'

PRIMOŠTEN - Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten, podnio je danas kaznenu prijavu protiv Jasne Omejec, predsjednice Ustavnog suda RH, zbog, kako ističe, kaznenog djela nesavjesnog rada u službi iz čl. 339 Kaznenog zakona. U prijavi koju je Petrina poslao Općinskome državnom odvjetništvu u Zagrebu, ističe kako je predsjednica Ustavnog suda RH "kršenjem odredbi Poslovnika, koje se odnose na dužnosti predsjednika Ustavnog suda, svojim nesavjesnim radom, propuštanjem dužnog nadzora, očito nesavjesno postupila u obavljanju službe pa je Republici Hrvatskoj takvim postupanjem prouzročila znatnu imovinsku štetu u iznosu od 2100 eura".

Spomenuti iznos, naime, RH treba isplatiti upravo S. Petrini na temelju odluke Europskog suda za ljudska prava, kojem je primoštenski načelnik svojedobno podnio prijavu zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku, odnosno zbog dugotrajnosti vođenja sudskog postupka koji se vodi pred Ustavnim sudom RH.

Ukratko, Stipe Petrina smatra da je Jasna Omejec nesavjesno radila, zbog čega je Europski sud njemu dosudio naknadu štete od 2100 eura, a koja će se morati isplatiti iz državnog proračuna RH.

Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
Zagrebački advent
Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
  • Branko Zajec:

    Zaboravio je Stipe Petrina na činjenicu da Jasna Omejec, predsjednica Ustavnog suda RH, svoje račune polaže Vladimiru Šeksu. Kako on kaže, tako i tada se donosi presuda. Očito, njemu se nije žurilo !!! Što se tiče novca 2100 eura, za ... prikaži još! naknadu štete, platit će po običaju proračun, a za to nitko ne odgovara.

  • Matan11:

    Veliki problem hrvatskog pravosudja je sto svaki kreten moze podnijeti kaznenu prijavu pa ako i izgubi ne snosi nikakve troskove. Moze sikanirati suce i dodijavati sa svojim debilnim prijavama do sudnjeg dana. Najveci uzrok problema u pravosudju su (ljutite se ... prikaži još! koliko god hocete) dosadne i neuke stranke kojima se dopusta neograniceni pristup sudovima. Na sud moraju dolaziti ozbiljne stvari a ne ovakve, da oprostite, pizdarije.

  • bronzi:

    ...STIPE CARE, trebate birat za predsjednika države ili još bolje vlade i još jednom svaka čast majstore