Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Petrači u Zagrebu grade bez dozvole i uz zabranu inspekcije

Tvrtka Plavi trg d.o.o., čiji su članovi Nikola i Alica Petrač, uzbunila stanare
09. prosinca 2011. u 08:00 41 komentara 558 prikaza
Plavi trg
Foto: Davor Višnjić/Pixsell

U uskom centru Zagreba, u dvorištu zgrade na Trgu žrtava fašizma 1, u tijeku je nadogradnja postojećeg objekta nekadašnje tvrtke Antilop. No, stanari se bune protiv već poodmaklih radova. Tvrde da investitor nema sve dozvole za gradnju na toj atraktivnoj lokaciji.

Plaše se imena

A investitor je tvrtka Plavi trg d.o.o. Direktor je Tin Česmadžiski, dok se pod članove društva vode Nikola Petrač i Alica Petrač (sin i žena Hrvoja Petrača).

Baš ta imena glavni su razlog zašto stanari žele ostati anonimni.

– Investitor tvrdi da ima sve dozvole, a poziva se zapravo na dozvolu građenja još iz 1958. godine, koja sad postoji samo u arhivu Grada. Poslali su nam svima i dopis u kojem kažu da namjeravaju podići samo jedan kat. No, kako gradnja napreduje i već se približila prozorima drugih stanova, strahujemo da nas ne bi zagradili – uzrujano nam objašnjava jedan od stanara.

Prijava Ministarstvu

A da se na Trgu žrtava fašizma 1 gradi bez dozvole, potvrdili su nam i iz Grada Zagreba. Naime, iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i graditeljstvo dobili smo odgovor da nisu izdali odobrenje za gradnju tvrtki Plavi trg d.o.o.

Za pomoć stanari su se obratili i Ministarstvu graditeljstva.

– Od početka radova zvali smo ministarstvo, a dobili smo odgovor da pošaljemo dopis. Kad smo poslali dopis, rekli su nam da oni ne obavljaju hitne izlaske na teren – opisuju stanari svoja iskustva.

Ipak, čini se da su njihove prijave urodile plodom. Stanari su dobili informaciju da je inspekcija Ministarstva graditeljstva izašla na teren i 1. prosinca zabranila daljnje radove. Unatoč zabrani, radovi i dalje traju.

Objašnjenje smo pokušali dobiti kod direktora Plavog trga d.o.o., Tina Česmadžiskog. Kad smo ga nazvali, rekao je da sad ne može razgovarati te da ga nazovemo sljedeći dan. Ipak, sljedeći dan nije nam se javljao na telefon.

neugodno
Veljača pokazala odvratne poruke koje je dobila nakon komentara o Imotskom
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • jah:

    hoće li itko zaustaviti tu bahatu bandu?

  • Vito:

    Petrači u Zagrebu grade bez dozvole i uz zabranu inspekcije je li vam sad jasno zbog čega je \"glava obitelji\" pušten na slobodu? Treba intervenirati kod \"poznatog\"... Jeste li možda vi, novinari, pitali milana bandića o tom projektu? Koliko sam ... prikaži još! sam pročitao u članku \"do ovog\", molan bandić točno znakoliko se milijuna krije po ladicama nejgovih ureda... Samo se čekaju potpisi naivnih i zastrašivanih činovnica... A tko ih, bez pozornosti \"javnosti\" može i zna kako zastrašiti?

  • karambita:

    Uskoro ce Cacic sjesti u bager i sve to porusiti