Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trg žrtava fašizma

Petrači u Zagrebu grade bez dozvole i uz zabranu inspekcije

Plavi trg
Davor Višnjić/Pixsell
09.12.2011.
u 08:00

Tvrtka Plavi trg d.o.o., čiji su članovi Nikola i Alica Petrač, uzbunila stanare

U uskom centru Zagreba, u dvorištu zgrade na Trgu žrtava fašizma 1, u tijeku je nadogradnja postojećeg objekta nekadašnje tvrtke Antilop. No, stanari se bune protiv već poodmaklih radova. Tvrde da investitor nema sve dozvole za gradnju na toj atraktivnoj lokaciji.

Plaše se imena

A investitor je tvrtka Plavi trg d.o.o. Direktor je Tin Česmadžiski, dok se pod članove društva vode Nikola Petrač i Alica Petrač (sin i žena Hrvoja Petrača).

Baš ta imena glavni su razlog zašto stanari žele ostati anonimni.

– Investitor tvrdi da ima sve dozvole, a poziva se zapravo na dozvolu građenja još iz 1958. godine, koja sad postoji samo u arhivu Grada. Poslali su nam svima i dopis u kojem kažu da namjeravaju podići samo jedan kat. No, kako gradnja napreduje i već se približila prozorima drugih stanova, strahujemo da nas ne bi zagradili – uzrujano nam objašnjava jedan od stanara.

Prijava Ministarstvu

A da se na Trgu žrtava fašizma 1 gradi bez dozvole, potvrdili su nam i iz Grada Zagreba. Naime, iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i graditeljstvo dobili smo odgovor da nisu izdali odobrenje za gradnju tvrtki Plavi trg d.o.o.

Za pomoć stanari su se obratili i Ministarstvu graditeljstva.

– Od početka radova zvali smo ministarstvo, a dobili smo odgovor da pošaljemo dopis. Kad smo poslali dopis, rekli su nam da oni ne obavljaju hitne izlaske na teren – opisuju stanari svoja iskustva.

Ipak, čini se da su njihove prijave urodile plodom. Stanari su dobili informaciju da je inspekcija Ministarstva graditeljstva izašla na teren i 1. prosinca zabranila daljnje radove. Unatoč zabrani, radovi i dalje traju.

Objašnjenje smo pokušali dobiti kod direktora Plavog trga d.o.o., Tina Česmadžiskog. Kad smo ga nazvali, rekao je da sad ne može razgovarati te da ga nazovemo sljedeći dan. Ipak, sljedeći dan nije nam se javljao na telefon.

Komentara 41

JA
jah
13:03 09.12.2011.

hoće li itko zaustaviti tu bahatu bandu?

VI
Vito
08:20 09.12.2011.

Petrači u Zagrebu grade bez dozvole i uz zabranu inspekcije je li vam sad jasno zbog čega je \"glava obitelji\" pušten na slobodu? Treba intervenirati kod \"poznatog\"... Jeste li možda vi, novinari, pitali milana bandića o tom projektu? Koliko sam sam pročitao u članku \"do ovog\", molan bandić točno znakoliko se milijuna krije po ladicama nejgovih ureda... Samo se čekaju potpisi naivnih i zastrašivanih činovnica... A tko ih, bez pozornosti \"javnosti\" može i zna kako zastrašiti?

KA
karambita
17:27 09.12.2011.

Uskoro ce Cacic sjesti u bager i sve to porusiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije