Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blaži uvjeti

Petrač je imao sve uvjete za premještaj u poluotvoreni odjel

\'19.01.2009.,Zagreb - Zupanijski sud,Hrvoje Petrac svjedoci na sudjenju umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu. U svjedocenju je rekao da ga je Zagorec molio da proda dragulje, koji su po specifikac
Pixsell
23.03.2011.
u 21:30

Premještaj je odobrila Uprava za zatvorski sustav na prijedlog upravitelja bjelovarske kaznionice

Među 80-ak zatvorenika, koliko ih je trenutačno u poluotvorenom odjelu zatvora u Remetincu, od utorka je i Hrvoje Petrač. Iako nije pod istim krovom s bivšim prijateljem Vladimirom Zagorcem, zbog otmice čijeg je sina i osuđen na šest godina robije, obojica se službeno vode da izdržavaju kaznu u istom zatvoru. No, Zagorec je iz sigurnosnih razloga sam u ćeliji na ženskom odjelu Remetinca, a Petrač je u višekrevetnoj sobi u poluotvorenom odjelu koji se nalazi u Vukomercu.

Uvjet za raniji otpust

Da se Petrača premjesti na izdržavanje zatvorske kazne uz blaže uvjete, odobrio je Središnji ured uprave za zatvorski sustav na prijedlog upravitelja bjelovarskog zatvora iz kojeg je i premješten u Vukomerec. Kako nam objašnjavaju u zatvorskom sustavu, u tom premještaju nema ništa sporno jer je Petrač pri kraju izdržavanja dosuđene kazne za otmicu. U hrvatskim je zatvorima dosad odslužio pet i pol od ukupno sedam i pol godina zatvora čime je stekao uvjete za poluotvoreni odjel, a da nije riječ o "zatvoreniku Petraču" vjerojatno bi već bio u nekom od otvorenih zatvora. U svakom slučaju, premještaj u Vukomerec korak je bliže, u skladu s propisanim pravilima, premještaju u otvoreni zatvor što bi mu omogućilo stjecanje uvjeta za raniji otpust s izdržavanja kazne koji će sigurno zatražiti, vjerojatno potkraj godine.

Rukovanje s Abdićem

U poluotvorenom odjelu Petrač je već bio i u kaznionici u Lepoglavi gdje je bio zadužen za poslove čišćenja kruga, a radio je i kao čuvar ribnjaka. Zbog pogodovanja Petraču 2007. i 2008. godine, odnosno premještaja u poluotvoreni odjel i izlazaka na vikend, posjeta i telefoniranja, nepravomoćno su lani u studenome osuđeni bivši upravitelj Lepoglave Stjepan Loparić, njegov pomoćnik Neven Putar i Ivan Benček, načelnik Odjela tretmana.

Iz Lepoglave je Petrač bio premješten u zatvor u Puli, ondje je protiv njega u dva navrata bio pokrenut stegovni postupak, najprije zbog telefoniranja, a potom zbog rukovanja s Fikretom Abdićem. Prijetila mu je samica, ali mu je ipak uskraćena samo kantina. Tu je kaznu odnio sa sobom u zatvor u Bjelovaru odakle se selio u zatvor Varaždin pa u Varaždinske toplice na liječenje. Po završetku terapije, premda se tada nadao blažim uvjetima, ipak je vraćen u Bjelovar odakle je nedavno bio "pušten" na rehabilitaciju u Daruvarske toplice.

Ključne riječi

Komentara 7

LA
las35vegas
22:00 23.03.2011.

he he he petrac moze opet organizirat otmice djece po hrvatskoj he he he

OB
-obrisani-
22:03 23.03.2011.

Gdje je ovome pidžama i broj ?

DU
Deleted user
21:45 23.03.2011.

Kad Petrač naposljetku izađe na slobodu, u roku \"keks\" će živnuti Zagreb jerbo kamate rade i rade i rade... Godine prošle, a dužnici se mislili provući! Međutim, Petrač zna kako utjerivati dugove i bit će veselo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije