Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura s kamatama

hrvoje petrač
Davor Puklavec/PIXSELL
04.05.2012.
u 13:00

Zagorcu moraju solidarno isplatiti 750.000 eura s kamatama na ime naknade štete za otkupninu koju je morao predati otmičarima sina

Ivan Mateković i Hrvoje Petrač, koji su bili osuđeni zbog otmice sina Vladimira Zagorca, moraju Zagorcu solidarno isplatiti 750.000 eura s kamatama na ime naknade štete za otkupninu koju je morao predati otmičarima sina.

Tako glasi nepravomoćna presuda donesena danas u zagrebačkoj Palači pravde. Sudac Nikola Ramušćak kratko je obrazložio da je sud bio vezan osuđujućom kaznenom presudom Petraču i Matekoviću za otmicu Zagorčeva sina i činjeničnim opisom te presude.

Premda je Petrač putem odvjetnika osporavao tužbu jer iz presude Vrhovnog suda proizlazi da je Mateković zadržao tih 750.000 eura, a ne on, sudac je obrazložio da su zajedno prouzročili štetu te da za tu štetu onda odgovaraju solidarno i u tom kontekstu nije važno kome je isplaćen novac.

Komentara 18

KU
kukuriku
13:57 04.05.2012.

\"king crimson\"-21st Century Schizoid man,...idi bre pa se lecí !!..-:))

DU
Deleted user
15:02 04.05.2012.

svu tu veselu družinu bi trebalo propitati odakle im pare, jesu li na njih platili porez, jesu li zbog nijh kome zlo učinili,... ta pravno zakonska država smo tvrdi premijer milanović.

BR
Brandfackel2
22:35 04.05.2012.

Neka se sa Petračem \"solidiralizira\" i njegov drug Burduš... Tko je zampio, zampio je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije