Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Peticiju 'Za čist zrak i očuvanje Save u Slavonskom Brodu' potpisalo 17800 građana

10.04.2009.
u 11:16

SLAVONSKI BROD - Čak 17.800 građana Slavonskgo Broda, odnosno 28,3 posto od ukupnog broja stanovnika, potpisalo je peticiju "Za čist zrak i očuvanje Save u Slavonskom Brodu", a koju je od 4. do 8.travnja zbog sve većeg zagađenja zraka iz susjedne bosanskobrodske Rafinerije nafte u svih 16 gradskih mjesnih odbora pokrenuo i proveo Grad Brod i gradonačelnik Mirko Duspara.

- Svih šesnaest kutija s potpisima građana odnijet ćemo 20.travnja u Zagreb i predati ministrici Marini Matulović-Dropulić jer sustavno trovanje građana Slavonskog Broda sumporovodikom i drugim plinovima iz bosanskobrodske rafinerije nije i ne može biti problem samo ovoga grada nego i države Hrvatske.

- Tražimo od ministrice Matulović-Dropulić da mjerna stanica za mjerenje plinova i zagađenja u Slavonskom Brodu bude izgrađena već ove godine, a ne 2010, kako je najavila, jer zdravlje stanovnika Broda nitko nema pravo staviti na čekanje. Moja je obveza brinuti za zdravlje građana i podmetanja poltičkih rivala da sam peticiju pokrenuo samo zbog svoje predizborne kampanje neka idu njima na dušu - kazao je gradonačelnik Duspara.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije