Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
wikileaks

Peticijom s više od 100.000 potpisa traže Nobela za mir za B. Manninga

bradley
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.08.2013.
u 17:56

Posljednji osuđeni dobitnik Nobelove nagrade za mir je kineski disident Liu Xiaobo 2010. godine

Odbor za dodjelu Nobelove nagrade primio je peticiju s više od 100.000 potpisa kojom se traži da se Nobelova nagrada za mir dodjeli američkom vojniku Bradleyu Manningu, koji se suočio sa 90 godina zatvora zbog odavanja povjerljivih informacija putem WikiLeaksa.

Dobitnik nagrade za mir Mairead Maguire nominirao je časnika američke vojske u lipnju, rekavši da je pomogao okončati rat u Iraku požurivši povlačenje stranih postrojbi i odvratio dodatne američke intervencije na Bliskom istoku.

Američki antiratni aktivist Norman Salomon predao je peticiju u ponedjeljak Asleu Tojeu, članu Odboru za dodjelu Nobelove nagrade, koji je kazao kako godišnje dodjeljivanje milijun dolara Nobelove nagrade "nije natjecanje u popularnosti", a peticija neće ni oslabiti ni pojačati Manningovu nominaciju.

Posljednji osuđeni dobitnik Nobelove nagrade za mir je kineski disident Liu Xiaobo 2010. godine.

>>Assange: Presuda protiv Manninga 'opasan je presedan'

>>Obama je iznevjerio obećanja da će štititi zviždače

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije