Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNA POVIJEST
Povratak na članak

Peti dio feljtona: Kako je Jure Francetić izbio na Drinu

Nakon izbijanja ustanka krajem srpnja 1941., stanje u oružanim snagama NDH ubrzano se pogoršavalo.

Komentari 1

MM
mmatic
14:36 27.12.2014.

General Francetić prije gore opisanih događaja je iznenadio partizane kod Vrgorca i nije ih napao bez razlike što je Crna Legija bila mnogobrojnija i jača od partizanski snaga , prema partizanskim izvještajima u kućama gdje su partizani uspjeli pobjeći Francetića Francetića bojovnici su izvadili kruh iz pećnica da nebi zagorio i kada su išli dalje prema istočnoj Bosni ostavljali su putem partizanima oružje da se mogu uspješnije boriti protiv Talijana jer je partizane smatrao Hvatskom braćom , a nažalost partizani su napravili veliki pokolj kod Vrgorca sa tim naoružanjem 20 . dana poslije !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.