Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS NA ULICAMA

Peti dan prosvjeda u Srbiji: Građani Novog Sada blokirali policijsku postaju, vikali 'Kerovi, kerovi'

Prosvjed građana ispred Skupštine Srbije
Foto: M. M./ATAImages/PIXSELL
1/3
11.07.2020.
u 21:21

Prosvjednici su se skupili i u Kruševcu, Čačku, Nišu te Kragujevcu. U Beogradu je zasad mirno, a promet je u samom centru blokiran. Došla je policija, ali u manjem broj. Skandira se i "Revolucija, revolucija", "Svi u napad" i "Izlazite napolje".

Građani Srbije okupili su se već petu večer na prosvjedima protiv Aleksandra Vučića. Iako je prosvjed prvo počeo u Beogradu, večeras su se prosvjednici okupili i u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku...

Tijekom prosvjeda u Beogradu u petak navečer ozlijeđeno je 14 policajaca i 19 prosvjednika, a uhićen je 71 demonstrant, među kojima ima i državljana Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Tunisa, priopćio je u subotu direktor srbijanske policije Vladimir Rebić.

- Ušli su u Srbiju koja im je pružila gostoprimstvo, ali oni su došli da ruše i napadaju policiju - rekao je Rebić i najavio da će protiv uhićenih narednih dana biti proveden pravosudni postupak.

Direktor policije priopćio je da su za četiri večeri prosvjeda ozlijeđeni deseci policajaca, a da ih je 130 moralo zatražiti liječničku pomoć, pišu 24sata.

Prosvjednici su se skupili i u Kruševcu, Čačku, Nišu te Kragujevcu. U Beogradu je zasad mirno, a promet je u samom centru blokiran. Došla je policija, ali u manjem broj. Skandira se i "Revolucija, revolucija", "Svi u napad" i "Izlazite napolje", piše N1

U Novom Sadu građani su blokirali policijsku stanicu i simbolično zatražili od ministra policije Nebojše Stefanovića da ih uhiti. Ispred vrata policijske stanice ostavili su tri posude pune hrane za pse i vikali: "Kerovi, kerovi". Neki su ostavljali i novac. Nakon 15 minuta se na vratima pojavila skupila policajaca u punoj opremi, a građani su im skandirali: "Sluge režima", "Mi vas plaćamo", "Bacite štitove".... 

 

Komentara 4

Avatar 2222
2222
20:45 12.07.2020.

Nemozete vise pisati svoj misljenje iako nikog ne imenujete oni vam nedaju naprijed .Sramota i ovo pisanje treba ukinuti kreirati nesto novo.

MI
miki45
08:11 13.07.2020.

oni su se prodali za 100 eura i birali vucica pa sad imaju trebali su odmah poslije rata se raspitati sto je vucic sto radi i kakav covjek ne irinejevo potrckalo i velikosrba birati on polako ali sigurno unistava srbiju --nitko mu neda kredit laze o ulaganju u srbiju iako netko nesto izgradi to su place ko u kini i onda odu jer trebaju se srbi nauciti postivati druge i raditi a ne misliti ako je srbin da je svemoguci na naj vidimo to svuda kako se ponasaju ----

SO
Sotona
10:54 12.07.2020.

Kao i u Americi sloboda i demokracijaje vidimo i u Srbiji ; narod propovjednici traže slobodu prava . Dok mi toga toliko imamo i previše da nema potrebe da se bunimo i borimo bunimo kad je kod nas sve OKsve OK . I sve super .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije