Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometna nesreća

Petero ozlijeđenih zbog nepropisnog prestrojavanja

Zagreb: Autobus ZET-a pokupio nekoliko automobila na križanju Heinzleove i Vukovarske
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
27.02.2024.
u 13:10

Od siline udara vozilo 23-godišnjaka odbačeno je van kolnika gdje je udarilo u betonski rubnik i prometni znak

U prometnoj nesreći jučer u 15.45 sati u Zagrebačkoj ulici u Turčinu u Varaždinskoj županiji ozlijeđeno pet osoba. Muškarac star 31-godinu upravljao je osobnim automobilom iz smjera Varaždina u smjeru Novog Marofa.

- Započeo je prestrojavanje iz desne u lijevu prometnu traku, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Tom je prilikom lijevim bočnim dijelom svog vozila udario u prednji desni bočni dio osobnog automobila kojim je lijevom prometnom trakom u istom smjeru upravljao 23-godišnjak - kažu danas u PU varaždinskoj. 

- Od siline udara vozilo 23-godišnjaka odbačeno je van kolnika gdje je udarilo u betonski rubnik i prometni znak. Osobni automobil 31-godišnjaka je također odbačen van kolnika gdje je zadnjim dijelom vozila udario u metalnu ogradu i ormarić elektroinstalacija nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na krov i udara u metalnu ogradu i zid kuće - dodaju.

POVEZANI ČLANCI:

U prometnoj nesreći ozlijeđena su oba vozača te putnici u dobi od 51, 47 i 43 godine vozila 31-godišnjaka. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno, napominju u policiji.

VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Ogromne gužve zbog sudara, tramvaji voze obilazno

Ključne riječi

Komentara 1

DI
Dingač
11:25 28.02.2024.

Poštovani uredniče, Želim izraziti svoje nezadovoljstvo načinom na koji su vaše novine izvijestile o nedavnoj prometnoj nesreći. Smatram da je članak bio nedovoljno informativan i nije pružio dovoljno jasnih podataka koji bi omogućili čitateljima razumijevanje svih relevantnih aspekata incidenta. Prvenstveno,, primijetio sam da je članak naglasio odgovornost vozača od 31 godinu, dok su informacije o vozaču od 23 godine ostale nejasne. Nedostatak informacija o dinamici nesreće, okolnostima koje su dovele do nje, te ulozi oba vozača doprinosi nedovoljnoj objektivnosti izvještaja. U vašem članku postavljeno je pitanje kako je vozač od 31 godinu mogao u naselju s semaforima na svakih 200 metara preticati vozača od 23 godine i uzrokovati ozbiljnu nesreću. Očekivao bih da se u izvještaju pojave detalji o brzini vozila, uslovima puta i drugim relevantnim faktorima koji su utjecali na nesreću. Osim toga, smatram da bi bilo korisno uključiti izjave svjedoka i stručnjaka kako bi se čitateljima omogućilo stvaranje vlastitog stava na temelju šire slike događaja. To bi pridonijelo uravnoteženosti i objektivnosti izvještaja. Predlažem da u budućim izvješćima o prometnim nesrećama novinar/ka pažljivije prouči sve relevantne činjenice i pruži jasnije informacije kako bi se izbjegle preuranjene osude ili nesporazumi u javnosti. Unaprijed zahvaljujem na vašem razumijevanju i nadam se poboljšanju kvalitete novinarskog izvještavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije