Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petorica djelatnika

Petero optuženih za malverzacije u Pivovari d.d. proglašeni krivima

osjecka pivovara,sudjenje,portal (1)
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/3
23.04.2013.
u 15:49

Darojković, Fekete i Kovačević žrtve su neprimjerene privatizacije pa su bili pod pritiskom i u strahu da će dovesti u pitanje svoje položaje u tvrtki. No, to ih ne opravdava, naveo je sudac Krunoslav Barkić.

Kamioni su iz Osijeka vozili pivo u Poreč. Iako je u papirima pisalo da su se isporučivale jednoj tvrtki, bačve su zapravo išle "na ruke", tereti se, Anti Guciću. Iz osječke Pivovare d.d. odvezeno je tako ukupno 408 bačvi piva u dva navrata 2005. godine.

Nakon pune četiri godine suđenja, Miroslav Olić, Ante Gucić, Viktor Darojković, Vladimir Fekete i Miroslav Kovačević nepravomoćno su proglašeni krivima za malverzacije u Pivovari. Tadašnji član Nadzornog odbora Gucić osuđen je na godinu i pol, a bivši direktor tvrtke Olić na 25 mjeseci zatvora. Vladimiru Feketi i Miroslavu Kovačeviću izrečene su kazne od po šest mjeseci zatvora, ali uvjetno na dvije godine. Viktor Darojković kažnjen je sa 12 mjeseci iza rešetaka, uvjetno na tri godine.

Olić, Darojković, Fekete i Kovačević, nadalje, u papirima su umanjivali stvarnu količinu proizvedenog piva pa su tako izbjegli plaćanje 2,2 milijuna kuna posebnog poreza na pivo i PDV-a.

– Darojković, Fekete i Kovačević žrtve su neprimjerene privatizacije pa su bili pod pritiskom i u strahu da će dovesti u pitanje svoje položaje u tvrtki. No, to ih ne opravdava – naveo je u obrazloženju presude sudac Krunoslav Barkić.

Pivovara d.d. izbrisana je krajem 2006. iz sudskog registra i prestala je postojati kao pravna osoba. Tvrtka u kojoj se danas proizvodi pivo u gradu na Dravi je Osječka pivovara.

>>Nezakonito isplatili 6,3 milijuna kuna dividende u Pivovari Osijek

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije