Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća

Petero članova posade poginulo u eksploziji tankera u J. Koreji

tanker
Reuters/PIXSELL
15.01.2012.
u 10:23

Posada je uklanjala ostatke goriva s palube, a navodno je vatru potpalio statički elektricitet.

Pet članova posade južnokorejskog tankera poginulo je, a još ih se šestero smatra nestalima nakon što je na brodu došlo do eksplozije.

Glasnogovornik obalne straže kazao je za Reuters da se nesreća dogodila nedaleko lučkog grada Incheona na zapadu zemlje. Na brodu je bilo 16 osoba, 11 Korejaca i pet državljana Mianmara. Pet ih je, uključujući i kapetana, spašeno.

TV snimka prikazuje kako se tanker uslijed snažne detonacije gotovo prepolovio nakon čega je velikim dijelom potonuo. Zasad nema informacija o istjecanju nafte.

Novinska agencija Yonhap izvještava da je kapetan plovila izjavio da je do eksplozije došlo u trenutku dok je posada uklanjala ostatke goriva s palube. Navodno je vatru potpalio statički elektricitet.

 

Ključne riječi

Komentara 2

BR
bricktop
12:55 15.01.2012.

bas tako vecernji, navodno.....staticki elektricitet my ass....ovo na slici djeluje kao eksplozija unutar tanka, ne na palubi.......prije bi rekao da tankovi nisu bili inertirani, majstor na palubi vari i evo ti eksplozije....eksplozivne pare nece se same zapaliti, treba tu dobra iskra....ali experti iz vecernjeg sa svojim \"navodno\"....treba pokusati dati objasnjenje makar bilo i potpuno nebulozno

EL
ElCapitan
15:32 15.01.2012.

ili kakvi torpedo doluto sa sjevera ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije