Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ON ZNA

Peter Buffett: Da bi djeca bila sretna, ne dajte im sve što požele!

buf
VL
Autor
Hrvoje Dečak
11.05.2010.
u 16:22

- Nisu bitni bogatstvo ili slava ili novac, bitne su vrijednosti i ono u čemu uživate, nalaženje onoga što volite raditi - kaže sin trećega najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Warren Buffett, treći najbogatiji čovjek na svijetu sa 47 milijardi dolara, koji će ove godine proslaviti 80. rođendan, ima i sina Petera koji se bavio glazbom, a sada je pisac. Peter Buffett poručio je u svojoj novoj knjizi svim (bogatim) roditeljima: “Poučavajte svoju djecu pravim vrijednostima i nemojte im davati sve što požele!”

Knjiga “Život je takav kakvim ga učinite: nađite svoj put do samoostvarenja” nedavno je izišla u SAD-u, a Peter Buffett (52) opisuje kako je uspio izrasti u “normalnu i sretnu” osobu. On smatra da su samopoštovanje i želja za ostvarenjem vlastitih strasti važniji od kupnje i pripadanja materijalno bogatima.

- Ja sam svoj čovjek i znam što sam postigao u životu. Nisu bitni bogatstvo ili slava ili novac, bitne su vrijednosti i ono u čemu uživate, nalaženje onoga što volite raditi - kaže Buffett mlađi.

Međutim, njegova razumnost nije čudna zna li se da je i sam Warren Buffett skromna osoba. Već desetljećima živi u istoj kući u svojoj rodnoj Omahi u američkoj Nebraski, sam vozi svoj automobil, a godišnja mu je plaća kao prvog čovjeka “Berkshire Hathawaya” za takva bogataša vrlo skromnih 100.000 dolara. Poznat je i po tome što je djeci – osim Petera ima sina Howarda i kćer Susan – tek posljednjih godina šire otvorio svoj novčanik.

Ključne riječi

Komentara 1

AA
aaaaaaaaaaaa
03:14 22.05.2010.

To se kod nas naziva, stari skrtac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije