Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Peter Buffett: Da bi djeca bila sretna, ne dajte im sve što požele!

- Nisu bitni bogatstvo ili slava ili novac, bitne su vrijednosti i ono u čemu uživate, nalaženje onoga što volite raditi - kaže sin trećega najbogatijeg čovjeka na svijetu.
11. svibnja 2010. u 16:22 1 komentara 13 prikaza
buf

Warren Buffett, treći najbogatiji čovjek na svijetu sa 47 milijardi dolara, koji će ove godine proslaviti 80. rođendan, ima i sina Petera koji se bavio glazbom, a sada je pisac. Peter Buffett poručio je u svojoj novoj knjizi svim (bogatim) roditeljima: “Poučavajte svoju djecu pravim vrijednostima i nemojte im davati sve što požele!”

Knjiga “Život je takav kakvim ga učinite: nađite svoj put do samoostvarenja” nedavno je izišla u SAD-u, a Peter Buffett (52) opisuje kako je uspio izrasti u “normalnu i sretnu” osobu. On smatra da su samopoštovanje i želja za ostvarenjem vlastitih strasti važniji od kupnje i pripadanja materijalno bogatima.

- Ja sam svoj čovjek i znam što sam postigao u životu. Nisu bitni bogatstvo ili slava ili novac, bitne su vrijednosti i ono u čemu uživate, nalaženje onoga što volite raditi - kaže Buffett mlađi.

Međutim, njegova razumnost nije čudna zna li se da je i sam Warren Buffett skromna osoba. Već desetljećima živi u istoj kući u svojoj rodnoj Omahi u američkoj Nebraski, sam vozi svoj automobil, a godišnja mu je plaća kao prvog čovjeka “Berkshire Hathawaya” za takva bogataša vrlo skromnih 100.000 dolara. Poznat je i po tome što je djeci – osim Petera ima sina Howarda i kćer Susan – tek posljednjih godina šire otvorio svoj novčanik.

objavio na Instagramu
Šprajca šefovi snimali kako dolazi na posao, njegova reakcija je urnebesna
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'