Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Petar Klasan, klavirist iznimnog talenta oduševio Lisinski

Za nastup je Petar je odabrao „Scherzo u b molu, op. 31 br. 2“ Frederica Chopina. Kao i puno puta prije, svojim tehničkim bravurama visoke glazbene spreme oduševio je poznavatelje glazbe, studente, profesore i glazbene znalce
03. prosinca 2012. u 11:49 1 komentara 292 prikaza
Klasan (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM

Pod visokim pokroviteljstvom Svjetske udruge klavirskih pedagoga, prošloga vikenda u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održan je EPTA Piano festival 2012.

U koncertnoj dvorani, popunjenoj do posljednjeg mjesta, uz klaviriste Saru Komljenović, Ivana Krpana, Nikolu Kosa, Pandelinu Atanasovu, Aljošu Jurinića i Johana Schmidta, svirao je Novljanin Petar Klasan, trenutačno na glazbenom studiju u Beču. Za nastup je Petar odabrao „Scherzo u b molu, op. 31 br. 2“ Frederica Chopina. Kao i mnogo puta prije, svojim tehničkim bravurama visoke glazbene spreme i „dinamičkim nijansiranjem u rasponu od piana do strastvenog fortea“ oduševio je poznavatelje glazbe, studente, profesore, hrvatske i svjetske glazbene znalce.

Još jednom zadovoljna nastupom, publika je pozdravila maestra Klasana dugotrajnim pljeskom uz povike „bravo“. Petar Klasan započeo je u Novskoj svoje glazbeno obrazovanje i nastavio se školovati na studiju u Beču, uvrstivši se među najtalentiranije hrvatske klasične glazbenike mlađe generacije. Svako njegovo sviranje potvrda je raskoši i iznimnog glazbenog talenta.

intimna ispovijest
Sin popularnog ex-YU glazbenika: 'Tata je od prvih tantijema kupio Porsche, a sada meni ne želi pomoći u karijeri'
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • mićo123:

    Odlično, baš je lijepo kad netko iz male sredine ovako uspije!