Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Petar Janjić Tromblon: I treći sam put rođen

Janjić je najavio da će sa suborcima organizirati doček Tihomira Purde u Hrvatskoj
03. ožujka 2011. u 14:03 15 komentara 372 prikaza
Petar Janjić Tromblon
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Odluka srbijanskog tužiteljstva da odustaje od njegova progona iznimno je obradovala i vukovarskog branitelja i logoraša Petra Janjića.

– Ovo je treći put da sam se rodio. Prvi je put to bilo biološko rođenje, drugi put kad sam pušten iz logora, a treći put trećeg ožujka kada je Srbija obznanila ovu odluku. Sretan sam i zadovoljan jer sam sad opet slobodan čovjek, ali i zato što je Srbija odustala od jedne ovako opasne igre protiv nas branitelja i Hrvatske – rekao je Janjić dodajući da će sada konačno opet moći normalno živjeti, spavati i jesti.

Prema njegovim riječima, tri godine i osam mjeseci, odnosno od dana kada je saznao da se nalazi na srbijanskoj optužnici, traje njegova borba. Sve to vrijeme ni jednom nije prešao granice Hrvatske tako da se, kako kaže, sve ovo vrijeme nalazio u zatvoru.

– Nisam normalno ni spavao ni jeo. Živio sam u strahu. Najgora su bila ova posljednja dva mjeseca. Drago mi je i što su prvi put i mediji, i branitelji i cjelokupna hrvatska javnost bili jedinstveni i tako nam pomogli da ponovno postanemo slobodni ljudi – rekao je Janjić koji je prošloga tjedna o događaju od 5. studenoga 1991. godine saslušan i na Županijskom sudu u Vukovaru gdje su bili i srbijanski istražitelji i tužitelji.

Janjić je najavio da će sa suborcima organizirati doček Tihomira Purde u Hrvatskoj, a do kuće će ga pratiti kolona vozila na kojima će biti istaknute zastave RH i borbenih postrojbi Hrvatske vojske.

Zagreb: Miistar Božinović svjedočio na suđenju Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko
AFERA DNEVNICE
Pretragom stana Sandre Zeljko našli dokumente, ali i između 50 i 100 pari cipela
Park prirode Papuk
SUDJELUJTE U AKCIJI
Prijavite se za akciju „Tjedan odmora vrijedan“ i promovirajte svoje promotivne ponude
  • glas-dubrave:

    Hvala Svemogućem Bogu, na milosti koju iskaza ovim vitezovima, da napokon mogu uživati slobodu koju su svojim mukama i krvlju izborili. A ovi koji su im \"omogućili\", da nakon pakla koji su u Vukovaru proživjeli, otrpe i ovo Zlo, neka ... prikaži još!a je sram do kraja ovozemaljkog života, nisu dostojni ničega drugoga osim sramote. Hvala svim Vama hrvatski vitezovi, Bog neka Vas čuva i prati.

  • kresh:

    JEDNA BITKA JE DOBIVENA !!! AL TREBA DOBIT RAT !! Treba maknuti s vlasti ove izdajice jer da nije bilo jedinstva naroda još bi Purda i naši dečki bili u zatvoru !!! NEMOJTE TO ZABORAVITI!

  • -obrisani-:

    Bože čuvaj Hrvatsku i njene branitelje.