Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Petar Čobanković: Bio sam razočaran Sanaderovim postupkom

čobanković
Goran Ferbežar/Pixsell
05.01.2010.
u 18:02

To je bio neki drugi čovjek, predsjednik stranke kojega nismo poznavali, razočaran sam njegovim dualizmom, kaže Čobanković.

- Nisam bio sretan, bio sam razočaran kada sam shvatio da Sanader želi uvesti paralelizam, dualizam u vođenje stranke i slažem se s kolegama iz stranke koji su rekli da nisu u tim postupcima mogli prepoznati Sanadera. To je bio neki drugi čovjek, predsjednik stranke kojega nismo poznavali i nije radio onako kako nas je učio. Zajedno smo u 10 godina prošli puno toga, od unutarstranačkih izbora do pobjede na parlamentarnim izborima i zbog toga smo iznenađeni - rekao je večeras u Vinkovcima Petar Čobanković, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije prije sjednice ŽO proširene predsjednicima općinskih i gradskih organizacija te saborskim zastupnicima i državnim dužnosnicima HDZ-a iz Vukovarsko-srijemske županije.

Čobanković drži isključivanje Ive Sanadera iz članstva važnim ne samo za stabilnost HDZ-a kao najjače i vodeće stranke koalicije nego i za Hrvatsku.

- HDZ nije mogao dopustiti paralelizam i da netko povlači konce iz pozadine. Naša stranka ima legalno izabranu predsjednicu i tijela i tu će se donositi važne odluke - rekao je Čobanković dodajući kako je u pitanje došlo i funkcioniranje države i tu ne može biti sentimentalnosti.

- Ono što vuče nazad, mora se odsjeći - slikovito je rekao Čobanković. Objasnio je da je većina bila za isključenje i da unutar stranke može biti i različitih mišljenja, ali odluka većine mora se poštovati i provoditi.

- Uže vodstvo stranke raspravljalo je što se može dogoditi isključenjem Ive Sanadera, pa i gubljenje parlamentarne većine, ali po i cijenu toga, većina je izglasovala isključenje. Predsjednica je dobila potporu od svih županijskih odbora, a i oni zastupnici koji su bili na nedjeljnom sastanku sa Sanaderom, iskazali su lojalnost i rekli da su bili zavedeni i da nisu zapravo ni znali kuda i zbog čega idu na sastanak sa Sanaderom. Na novinarsko pitanje što će dalje biti sa Sanaderom, Čobanković je odgovorio kako su minimalne šanse da će HDZ izgubiti većinu u Saboru makar se Sanader i vrati u saborske klupe jer oko sebe može okupiti tek nekolicinu zastupnika.

- Sada je važno održati stabilnost i dosljednost stranke što članstvo od nas i traži i većini članova je interes stranke iznad osobnih odnosa - zaključio je Petar Čobanković.

Komentara 30

GA
garderp
20:44 05.01.2010.

Kako nam je samo većina ministara sretno debela, s lijepim podvaljcima i trbušinama! Usto su svi od reda milijunaši. Kako im uopće vjerovat!

MM
Mladen Miletić
20:46 05.01.2010.

Čobani i politika to je pravo !

DU
Deleted user
18:29 05.01.2010.

paralelizam i da netko povlaći konce iz pozadine...dok se ne baci na smece ostatak bagre poput Luce di Bebicc...biti ce i paralelizma,petokolonasa i lesinara..Jadranka,cisti to prije nego sto bude kasno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije