Naslovnica Vijesti Hrvatska

Petar Čobanković: Bio sam razočaran Sanaderovim postupkom

To je bio neki drugi čovjek, predsjednik stranke kojega nismo poznavali, razočaran sam njegovim dualizmom, kaže Čobanković.
05. siječnja 2010. u 18:02 30 komentara 1 prikaza
čobanković
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell

- Nisam bio sretan, bio sam razočaran kada sam shvatio da Sanader želi uvesti paralelizam, dualizam u vođenje stranke i slažem se s kolegama iz stranke koji su rekli da nisu u tim postupcima mogli prepoznati Sanadera. To je bio neki drugi čovjek, predsjednik stranke kojega nismo poznavali i nije radio onako kako nas je učio. Zajedno smo u 10 godina prošli puno toga, od unutarstranačkih izbora do pobjede na parlamentarnim izborima i zbog toga smo iznenađeni - rekao je večeras u Vinkovcima Petar Čobanković, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije prije sjednice ŽO proširene predsjednicima općinskih i gradskih organizacija te saborskim zastupnicima i državnim dužnosnicima HDZ-a iz Vukovarsko-srijemske županije.

Čobanković drži isključivanje Ive Sanadera iz članstva važnim ne samo za stabilnost HDZ-a kao najjače i vodeće stranke koalicije nego i za Hrvatsku.

- HDZ nije mogao dopustiti paralelizam i da netko povlači konce iz pozadine. Naša stranka ima legalno izabranu predsjednicu i tijela i tu će se donositi važne odluke - rekao je Čobanković dodajući kako je u pitanje došlo i funkcioniranje države i tu ne može biti sentimentalnosti.

- Ono što vuče nazad, mora se odsjeći - slikovito je rekao Čobanković. Objasnio je da je većina bila za isključenje i da unutar stranke može biti i različitih mišljenja, ali odluka većine mora se poštovati i provoditi.

- Uže vodstvo stranke raspravljalo je što se može dogoditi isključenjem Ive Sanadera, pa i gubljenje parlamentarne većine, ali po i cijenu toga, većina je izglasovala isključenje. Predsjednica je dobila potporu od svih županijskih odbora, a i oni zastupnici koji su bili na nedjeljnom sastanku sa Sanaderom, iskazali su lojalnost i rekli da su bili zavedeni i da nisu zapravo ni znali kuda i zbog čega idu na sastanak sa Sanaderom. Na novinarsko pitanje što će dalje biti sa Sanaderom, Čobanković je odgovorio kako su minimalne šanse da će HDZ izgubiti većinu u Saboru makar se Sanader i vrati u saborske klupe jer oko sebe može okupiti tek nekolicinu zastupnika.

- Sada je važno održati stabilnost i dosljednost stranke što članstvo od nas i traži i većini članova je interes stranke iznad osobnih odnosa - zaključio je Petar Čobanković.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • garderp:

  Kako nam je samo većina ministara sretno debela, s lijepim podvaljcima i trbušinama! Usto su svi od reda milijunaši. Kako im uopće vjerovat!

 • Mladen Miletić:

  Čobani i politika to je pravo !

 • Avatar Lao-zi
  Lao-zi:

  paralelizam i da netko povlaći konce iz pozadine...dok se ne baci na smece ostatak bagre poput Luce di Bebicc...biti ce i paralelizma,petokolonasa i lesinara..Jadranka,cisti to prije nego sto bude kasno...