Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNA KULTURA
Povratak na članak

Pet njemačkih navika koje je teško razumjeti

Kada je Dana Regev prije pet godina stigla u Njemačku, puno toga joj je bilo novo i neshvatljivo. Evo njene liste: od propuha i jurnjave autocestama do ljubavi prema papiru i čudnih njemačkih muškaraca.

Komentari 10

OO
oo8787
22:23 13.12.2019.

Ova današnja liberalna Njemačka je ruglo Europe.

VL
IB
istinaa_bolii
14:44 13.12.2019.

Svabe , kao i mnogi drugi najvise i najlakse zapamte nase psovke. Dakle ako psujete, znajte razumiju vas, cak i ako sute i ne pokazuju da vas razumiju. Ako mi ne vjerujete, posaljite svabu u 3pm bez prevodjenja na svabski, pa ce te vidjet reakciju.

VL
BA
Barbasmora
14:27 13.12.2019.

Pa kako da balkanci lipe nase kapiramo njemacku kulturu i zapadnu civilizaciju? Za nesto tako moramo na zapad da tu kulturu upozamo u živo....njemacka slovenija irska...evo nasih ekonomskih izbjeglica, koji su gladni vasih navika!

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
15:25 13.12.2019.

Evropski narodi djele se na tri skupine Germani.Slaveni i Romani.Sve su to razliciti narodi po izgledu mentalitetu jeziku i kulturi. Medutim Slaveni i Germani oimaju slicnosti cak i jezik malo. Stose tice nas Hrvata zivili smo pod Turskom i Austrijskom carstvu. pa otuda ima Turcizma Germanizma itd.Znam nekima nece ovo odgovarat ali toje istina.Neki bi volili dasu Goti.Germani Flameni i neznam sta sve ne.Jedan mi rece daje Got medutim crn ko tava hoce posto poto.Neki bi htjeli dasu Amerikanci veci iod svih Amera. Citam vec ubacivanje rjeci COOL WOW itd strava. Njemci imaju svoju kulturu ponasanje civilizacju. Medutim nakon sve te civilizacije strasna zlodjela pocinili. Naravno Englezi,Spanci .Otomani itd..Neznam sta rec.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.