Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlična zarada
Povratak na članak

Kupuju stanove POS-a pa ih iznajmljuju bogatim turistima

Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, još prošle godine najavio je za prvo tromjesečje 2019. godine izmjene zakona kojima bi se stalo na kraj 'zloporabama POS-ovih stanova'

Komentari 11

PH
Petarstijena-HR
10:14 16.05.2019.

POS treba ukinuti! POS je neustavan i nezakonit! To je obična pljačka većine građana na račun "lažnih socijalnih skupina".

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:14 16.05.2019.

onda ukinimo ovakav pos program, i gradimo jeftine javne stanove, gdje će država iznajmljivati stanove potrebitima... i direktno utjecati na cijenu najma privatnih stanova. tako radi austrijanac, nijemac, i dobro je. čim se privatni sektor razmaše cijenama, država kreće sa većom izgradnjom socijalnih stanova i time direktno ruši cijenu najma. znači, djeluje u javnom interesu. ništa posebnog, spektakularnog to nije. samo treba napraviti. pos program nije loš, al dječje bolesti smo trebali riješiti. nešto što je kupljeno uz državni poticaj ne može se prodati samo tako, bez da se državi vrati njen novac, plus porez na prodaju takvih nekretnina mora biti žestok. svako iznajmljivanje mora ići kroz račune i fiskalizaciju. po čemu se ta djelatnost razlikuje od prodaje rajčice na placu, ili prodaje robe u dućanu? dal za popravak cipela dobijete račun? a radi se o 40 kuna. a za 7.000 kn u tjedan dana iznajmljivanja bi vi bez računa i poreza?!

VL
TH
than
12:02 16.05.2019.

I opet se ponavlja ono - tko je jamio, jamio je. Malo previše puta da bi bilo "slučajno". Klasična korupcija ili notorno neznanje i nesposobnost onih koji donose zakone. Trećeg nema.

VL
ŽO
žoržet
11:43 16.05.2019.

samo što bogati turisti ne odsjedaju baš u malim privatnim apartmanima sa skromne tri zvjezdice - u njima odsjedaju tzv. mali ljudi (pekar, ljekar, apotekar..., pjevalo je bijelo dugme u onim vremenima u kojima je svatko mogao ići na more:)), a bogati si iznajme kakvu viletinu s bazenom (npr. od jakovčića ili gorana marića, nebitno), otok (možda dojučerašnju 'gazdinu' smokvicu?), jahticu ili 'resort' van kategorije običnih smrtnika. koji pak u lijepoj našoj (što nikako da postane obećanom 'malom švicarskom:)) u sve većem broju dobivaju čir na želucu pred kvartalni obračun plina, a kamoli da snatre o nekakvom odmoru u plaćenom smještaju! što je najtužnije, mladima se (prilično cinično) smješka još turobnija budućnost po tim pitanjima, pa zato valjda u tolikom broju i odlaze na doživotne 'praznike' i to uglavnom u hladnije krajeve, s puno manje prirodnih ljepota, ali s nešto više osnovnih egzistencijalnih 'dobrota'.

VL
ZI
zip123
10:16 16.05.2019.

Ako su kupili vlastitim novcem mogu sa vlastitom nekretninom raspolagati kako zele.

VL
DO
domagoj1492
09:58 16.05.2019.

Pa šta ako zarađuju? Opet se promovira komunistički mentalitet da svi koju nešto pokušaju zaraditi su automatski lopovi. Ajde više shvatite da živimo u kapitalizmu!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.