Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detaljne pripreme

Prometni policajac, konobar i poštar pet mjeseci planirali oružanu pljačku pošte

03.06.2015., Villa Palma, Dubrovnik - Uhicena su dvojica za koje se osnovano sumnja da su usko povezani s uhicnjem dubrovackog prometnog policajca Mile Pavlovica(29) i zagrebackog konobara Vedrana Majica (32) na sezonskom radu u cavtatskoj konobi Domizana
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
31.08.2015.
u 08:00

Mile P. napravio je više skica za plan kretanja, N. M. snimao je unutrašnjost zgrade, nabavili su opremu, a snimali su i promet

Protiv prometnog policajca Mile P. (29), sezonskog konobara Vedrana M. (32), poštara N. M. (30) i njihova pomagača L. P. (24) koji su mjesecima planirali oružani prepad na glavnu poštu u Dubrovniku.

USKOK je nedavno podigao optužnicu zbog kaznenog djela zločinačkog udruživanja. Policija je uspjela spriječiti pljačku doslovno u zadnji tren, jer je njihov plan na kojem su radili od početka godine do kraja svibnja kada su uhićeni već bio razrađen do najsitnijih detalja, s točnom podjelom uloga.

Dubrovački inspektori su do saznanja da se priprema pljačka došli tijekom akcije Bonita, u kojoj su kod policajca i konobara pronašli 15,4 grama kokaina.

U cilju realizacije pljačke Mile P. napravio je više skica okolnog područja s planom kretanja, a poštara N. M. zadužio je da snimi unutrašnjost zgrade.

U međuvremenu je zajedno s Vedranom M. nabavio policijske odore, značke i drugu opremu potrebnu za razbojstvo, dok je L. P. za to vrijeme kupio kameru kojom je snimao promet oko zgrade pošte te ulazak i izlazak službenih vozila.

>>U 75 sekundi ispalili 57 hitaca i ubili dva zaštitara

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:30 31.08.2015.

Hm, koji luzeri. Pa ti ne bi bili u stanju opljačkati stogodišnju staricu koja ne vidi, ne čuje i vozi se u invalidskim kolicima. Trebali su ih policijoti pustiti da odrade to što su naumili. Najvjerojatnije bi sami sebe zaključali u pošti i na besplatni telefon zvali bravara. Sad imamo još dvoja usta na državnoj prehrani. A možda im je to, nakon uspješnih karijera i bio cilj.

MA
Maja28
12:04 31.08.2015.

News bar.... Ovo kao poduzetnici s Knežije....

IB
ivan.biljan68
09:24 31.08.2015.

Više ne vrijedi ni ona : daj majci dijete",jer ljudi gube povjerenje u"strateške osobe",kako i neće,kad policija,pojedinci,rade ono,što nebi ostali,civili,radili. Treba ih za primjer....roknuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije