Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Pet godina zatvora jer je skrio bombu koja je ubila lovca

bomba
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
03.12.2013.
u 23:56

Uzelac je lani u srpnju u šumskom predjelu postavio ručnu bombu iz koje je izvukao osigurač, a bomba je usmrtila Milana Martića

Milan Uzelac (47) nepravomoćno je na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen na pet godina zatvora jer je skrivio smrt Milana Martića u srpnju lani. Prema optužnici, Uzelac je 13. srpnja 2012. u šumskom predjelu postavio ručnu bombu i iz nje izvukao osigurač. Pet dana kasnije, dok je bio u lovu, na nju je naišao Martić koji se uputio na improviziranu lovačku čeku. Aktivirao je bombu, a od brojnih ozljeda, od kojih je najteža bila ozljeda bedrene arterije, Martić je preminuo.Uzelac se branio da je bombu u šumi ostavio kao upozorenje lovcima koji su ga često maltretirali i pucali prema njegovoj kući, no nije želio da itko od nje strada. I branitelj Ljubiša Drageljević naglašavao je da treba vjerovati tom iskazu te da optužnica ne bi bila podignuta da Uzelac nije priznao djelo. U obrazloženju presude navodi se da na mjestu eksplozije nije pronađen osigurač bombe i crvena trakica koju je navodno Uzelac ostavio kao upozorenje lovcima te da ozljede na Martiću potvrđuju da bomba nije eksplodirala u njegovoj ruci.

– Zapriječena zatvorska kazna je od tri do 15 godina zatvora. Ovo nije ubojstvo da bi kazna bila slična takvim slučajevima. Ipak, odmaknuli smo se od minimuma jer je okrivljenik znao koliko je bomba ubojita, a prilikom njene detonacije moglo je smrtno stradati ili biti ozbiljno ozlijeđen i znatno veći broj ljudi – rekao je sudac Ante Ujević.

>> U kući pokojnog ujaka našao bombe, pištolj, pušku i metke

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije