Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Pet godina provela kao djevojčica s majmunima u džungli

Marina Chapman danas je kućanica koju bi rijetki povezali s pričom o Tarzanu autora Edgara Ricea Burroughsa i odrastanju na granama drveća guste prašume.
21. listopada 2012. u 10:05 4 komentara 13 prikaza
majmuni
Foto: JENS

Britanka Marina Chapman doživjela je kao mala djevojčica neobično iskustvo - pet godina je živjela u obitelji majmuna kapucina.

Njezino svjedočanstvo o životu u kolumbijskoj prašumi gdje je uz svoju majmunsku obitelj kojima je postala ravnopravan član te usvajala vještine penjanja po drveću donosi  Sunday Times ističući kako se danas tek povremeno popne na drvo prisjećajući se nekadašnjih dana.

Marina Chapman danas je kućanica koju bi rijetki povezali s pričom o Tarzanu autora Edgara  Ricea Burroughsa i odrastanju na granama drveća guste prašume. Dok je živjela s kapucinima naučila je, ne samo za nekoliko sekundi popeti se na drvo, nego i kako hvatati ptice ili zečeve vlastitim rukama.

Iz ovakvog života spasili su je, ali tek djelomično - lovci. Naime, nakon što su je pronašli, dali su je u zamjenu za papigu - jednoj javnoj kući.

 

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Avatar kravata
  kravata:

  Ovo nije istina ili nije dobro objašnjeno.

 • Immanuell:

  Istina je i samo još jedan dokaz da se u prirodnim okolnostima praktično na djelu dokazuje životinjsko podrijetlo čovjeka. Neobično je samo zato što smo kao vrsta dostigli takav evolucijski nivo da je ova storija krajnje neuobičajena za poimanja suvremenog ... prikaži još! društva. Toliko neuobičajena da su je neki pojedinci spremni proglasiti nemogućom. Itekako je moguća.

 • boston:

  Ne vjerujete da se moze zivjeti u primitivnoj zajednici, okruzeni majmunima?? Pa pogledajte oko sebe....