Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baš kao Tarzan

Pet godina provela kao djevojčica s majmunima u džungli

majmuni
JENS
21.10.2012.
u 10:05

Marina Chapman danas je kućanica koju bi rijetki povezali s pričom o Tarzanu autora Edgara Ricea Burroughsa i odrastanju na granama drveća guste prašume.

Britanka Marina Chapman doživjela je kao mala djevojčica neobično iskustvo - pet godina je živjela u obitelji majmuna kapucina.

Njezino svjedočanstvo o životu u kolumbijskoj prašumi gdje je uz svoju majmunsku obitelj kojima je postala ravnopravan član te usvajala vještine penjanja po drveću donosi  Sunday Times ističući kako se danas tek povremeno popne na drvo prisjećajući se nekadašnjih dana.

Marina Chapman danas je kućanica koju bi rijetki povezali s pričom o Tarzanu autora Edgara  Ricea Burroughsa i odrastanju na granama drveća guste prašume. Dok je živjela s kapucinima naučila je, ne samo za nekoliko sekundi popeti se na drvo, nego i kako hvatati ptice ili zečeve vlastitim rukama.

Iz ovakvog života spasili su je, ali tek djelomično - lovci. Naime, nakon što su je pronašli, dali su je u zamjenu za papigu - jednoj javnoj kući.

 

Komentara 4

Avatar kravata
kravata
10:49 21.10.2012.

Ovo nije istina ili nije dobro objašnjeno.

IM
Immanuell
11:43 21.10.2012.

Istina je i samo još jedan dokaz da se u prirodnim okolnostima praktično na djelu dokazuje životinjsko podrijetlo čovjeka. Neobično je samo zato što smo kao vrsta dostigli takav evolucijski nivo da je ova storija krajnje neuobičajena za poimanja suvremenog društva. Toliko neuobičajena da su je neki pojedinci spremni proglasiti nemogućom. Itekako je moguća.

BO
boston
11:46 21.10.2012.

Ne vjerujete da se moze zivjeti u primitivnoj zajednici, okruzeni majmunima?? Pa pogledajte oko sebe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije