Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašene Francuskinje

Pet djevojčica u bezizlaznoj situaciji: Izgubile se na Velebitu

Velebit
Filip Brala/PIXSELL
18.07.2013.
u 17:08

Na povratku s doma, skrenule su sa staze pa su se umjesto parkirališta i recepcije u Velikoj Paklenici našle na teško dostupnom dijelu Anića kuka.

Pet francuskih djevojčica jučer je skrenulo sa staze na Velebitu te su se bez dovoljno tekućine i bez lampi izgubile na Velebitu.

Djevojčice u dobi od 15 do 17 godina spasili su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja te su ih oko 22.15 sati spustili do parkirališta u Velikoj Paklenici.

U bezizlaznoj situaciji pozvale pomoć

Dojavu za pomoć u spašavanju članovi HGSS-a, koji ovih dana dežuraju na penjalištu u kanjonu Velike Paklenice, dobili su oko 17.50 sati. Pet djevojčica izgubilo se, našle su se u bezizlaznoj situaciji pa su pozvale su pomoć, izvijestili su iz HGSS-a.

"One su se dan prije bez pratnje starije i iskusnije osobe, odnosno svog vodiča koji je ostao u kampu u Starigradu, uputile u planinarski dom na Paklenici gdje su prenoćile, a idući dan su na povratku iz doma skrenule sa staze pa su se umjesto parkirališta i recepcije u Velikoj Paklenici našle na teško dostupnom dijelu Anića kuka", pišu u priopćenju iz HGSS-a.

Dehidrirale su, ali su neozlijeđene

Dodaju da su spasioci prvo preko mobitela došli u kontakt s djevojčicama, a potom su ih uspjeli locirati i doći do njih. Kada su ih pronašli bile su dehidrirane, ali bez ozljeda.

"Ovo nije bilo prvi put da se u planini zateknu maloljetne osobe koje bez pratnje, s nedovoljnim iskustvom te bez adekvatne opreme odlaze na naizgled lagane i bezazlene izlete, ne razmišljajući o mogućim problemima u kojima bi se mogle naći. Srećom, ovaj izlet prošao je bez ozbiljnijih posljedica za djevojčice kojima će ovo iskustvo, kao i njihovu vodiču biti dobra pouka da svakom izletu u planinu valja pristupiti s ozbiljnošću", pišu iz HGSS-a.

>>HGSS spasio hodočasnika koji se izgubio na Medvednici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije