Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISIL NE MIRUJE

Pet bombaša samoubojica napalo iračku vojnu bazu

irak
Foto: Reuters
03.01.2016.
u 11:29

Ubijena su najmanje 15 pripadnika sigurnosnih snaga, a 22 su ranjena

U napadima pet bombaša samoubojica na iračku vojnu bazu sjeverno od Bagdada u nedjelju ubijeno je najmanje 15 pripadnika sigurnosnih snaga, a 22 su ranjena, objavili su sigurnosnoni izvori.

Dvojica bombaša samoubojica aktivirala su eksplozive postavljene u vozilu na ulazu u logor Speicher, bivšu američku vojnu bazu blizu sunitskoga grada Tikrita, a preostali bombaši aktivirali su eksploziv nakon što su ušli u vojnu bazu, objavljeno je. 

Sunitska radikalna skupina, takozvana Islamska država (IS), preuzela je odgovornost za eksplozije u izjavi postavljenoj na mrežnoj stranici svojih pristaša. 

U izjavi navodi da je ciljala instruktore koji uvježbavaju šijitske muslimane.  

U Iraku bijesni sektaški sukob između šijita koji su većinski u toj zemlji i manjinskih sunita, a dodatno se rasplamsao napredovanjem ekstremističke skupine IS-a koja je osvojila dijelove zemlje. 

Iračke snage preuzele su središte zapadnoga grada Ramadija prošli tjedan i ta bi pobjeda trebala pomoći premijeru Haideru al-Abadiju koji ponovno učvršćuje vojsku nakon teških poraza koju joj je nanio IS. 

Iračko ministarstvo obrane tvrdi da IS povećava broj samoubilačkih napada kao odgovor na poraz u Ramadiju. Ministarstvo navodi da je skupina angažirala 22 bombaša za dva nedavna napada na Anbar, pokrajinu u kojoj je smješten Ramadi. Vojska je uzvratila ubojstvom najmanje 142 militanta, navodi ministarstvo.

>> Irački premijer: Iskorijenit ćemo ISIL do kraja 2016. godine

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar babas
babas
12:08 03.01.2016.

Loše osiguranje iračke vojne baze. Trebali su biti spremni na ovakve napade fanatika samoubojica.

Avatar emilsalis
emilsalis
13:57 03.01.2016.

Pusti Šemsu pa da izginemo...... Ono što bosanske vehabije kažu pre nego što krenu u samoubilačku misiju u Siriji i ostaloj Šabaniji...

DU
Deleted user
14:25 03.01.2016.

nisu samo samoubice....a hoce li prikazat sliku kako ISIL gadja "iracke" abramse sa TOW raketama....hebi ga, izgleda amerikanci nisu culi za onu ne mozes se hebat da ti ne udje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije