Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvršni direktor Fortenova grupe
Povratak na članak

Peruško: Fortenova je funkcionirala i dalje funkcionira s ruskim suvlasništvom

Fortenova grupa je zdrava i perspektivna kompanija i uvjeren sam da će, bez obzira na neriješeno pitanje ruskog suvlasništva, ove činjenice biti presudne i kod refinanciranja duga, koje moramo riješiti do rujna 2023. godine, kaže Peruško

Komentari 19

HR
Hrast
18:56 07.11.2022.

Majko mila koja je ovo sramota. Ali sramota od prije. Dopustiti da strateške stvari dođu u ruke privatnika! 🤦🏻‍♂️ I ono što je sada najsmješnije jest upravo to, što je privatni vlasnik odlučio pod punim pravom prodati kome god želi. A sada su se sjetili "domoljubi" da se radi o strateškim interesima. Pa mene je sram čovječe više. Čim prije nacija shvati da nas vode, na ovaj ili onaj način, ni manje ni više - izdajice koji ne rade za narod, nego za "nalogodavatelje", tim više će nam biti bolje. Narod treba shvatiti da ima moć i da nitko nema vlast nad njim, ali ama baš nitko, jedino Bog. Ako neke stvari ne štimaju onda treba jasno i glasno reći svoje mišljenje. Opet javno pozivam, ljudi, hajmo na ulice, neka vide da nas ima. Ne pozivam na nerede, ne, nikada, ali da skupimo glave skupa, stavimo ramena jedan uz drugoga i krenemo mijenjati stvari. Nema ispijanja kava i tipkanja na kompu, treba izaći vani. Tako se voli Domovina, aktiviraj se čovječe. Borili smo se oružjem u ratu, a pali u miru. 🤦🏻‍♂️ Potpuno neshvatljivo mi je to i ne mogu to prihvatiti, ne želim to prihvatiti. Pa moj tata se nije smrzavao u rovu za ovo što imamo. Ne želim ići vani, želim živjeti ovdje. Dosta mi je plača i kukanja. "Gospoda vam izgledaju veliko jer klečite, ustanite pa ćete vidjeti koliko su zapravo mali." Matija Gubec

VL
DU
Deleted user
20:28 07.11.2022.

Meni je Peruško mlogo simpatičan dečec.

VL
DU
Deleted user
20:27 07.11.2022.

AZ odustaje od kupnje i nitko se ne brine .Rusija pod sankcijama ostaje suvlasnik.I sad kad Sber Bank proda udjel iranskom investitoru reagiraju dušobrižnici.Zamislite da sad netko hrvatskim dioničarima zabrani prodaju svog vlasništva ili suvlasništva.Ne znam za takve zakone.Eventualno netko može imati pravo prvokupa .Uostalom kao i kid nekretnina gdje država ima interes vlasnik joj je dužan ponuditi.Ali da mu zabrane prodaju to mi je nepoznato

VL
Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
19:17 07.11.2022.

APP... Nije P.

VL
PR
propalismoFranjoskroz
23:50 07.11.2022.

Ovako je i Marić govorio za Agrokor ??

VL
DU
Deleted user
04:41 08.11.2022.

Torodić je bez državne kontrole korumpirano trošio i zaduživao se uz otkup upropaštenih državnih firmi iz devedesetih svjesno ili iz ne znanja uz problematičan i korumpirani menadžment koji ga je vjerojatno sabotirao iza leđa u - svom financijskom interesu. Sada je firma konkurencija njemačkim trgovačkim lancima koji na sve načine štite svoje interese u RH. Mađari su pokušali uplivati sa novcem iz INA- e.

VL
Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
18:52 07.11.2022.

Peruško je uistinu nebitan faktor u priči o novom suvlasniku i prodaji Sperbankova udjela. Njega se ništa ne pita. Nije mi jasno zašto ga onda vi pitate osim što nemate kog drugog.

VL
RU
Rubikon
01:02 08.11.2022.

Sramota za Tzv. Hrvatsku mafiju umjesto da takvim homicima stavi utovku na čelo i poigra se sa suprugom oni daju izjave za medije

VL
TS
tsurusaki
19:21 07.11.2022.

A ja nekako vjerujem Todoriću kad kaže da je Fortenova u velikim dugovima i da se umjetno odrzava na zivotu. A za Šeika nema zime, dobit će on sve što je platio.

VL
UG
ugroženi
21:09 07.11.2022.

Iz ovoga što je gospon Peruško rekao o kupnji bez dubinskog snimanja koja je jedinstvena u povijesti meni se nameće samo jedan zaključak a to je da udjele u kompaniji u stvari kupuje netko iznutra tko dobro poznaje kompaniju pa mu dubinsko snimanje niti ne treba. Šeik je tu samo paravan. Vraća se dite materi. Ne može u lijepoj našoj krast nitko osim hrvatskih lopova. S domoljubnim žarom i vjerom u Boga.

VL
Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
20:20 07.11.2022.

Napravili smo cijeli krug i vratili se gdje smo bili i prije lex Agrokora s tim da uz mogući bankrot sad imamo i problem neprijateljskog preuzimanja nad kojim nemamo kontrolu. Zahvaljujući Plenkiju i lex Agrokoru. Hoće li sad ići novi lex Fortenova? A da se nije podilazilo grupi Borg i Knightheadu i da je Agrokor razdijeljen a vjerovnici namireni njegovim sastavnicama ničeg ovog ne bi bilo. A još nas očekuje i arbitražna presuda vjerojatno na štetu Hrvatske.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.