Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastupnik Živog zida

Pernar jedini glasovao protiv Petrova, ali podržao Opačić: Ona je žena, to je džentlmenska gesta

Sabor
Foto: screenshot HRT
1/13
14.10.2016.
u 19:20

On je na svom Facebook profilu objavio kako nije sjedio kraj svojih kolega iz razloga što je kasnije ušao u sabornicu

Jedini saborski zastupnik koji je bio protiv izbora Bože Petrova za predsjednika Sabora bio je Ivan Pernar iz Živog zida.

Kada je Željko Reiner pokrenuo glasovanje o izboru predsjednika, u Saboru je bilo 145 zastupnika. Njih 132 glasovalo je "za" dok ih je 12 bilo suzdržano, a jedan je, Pernar, bio protiv.

On je na svom Facebook profilu objavio kako nije sjedio kraj svojih kolega iz razloga što je kasnije ušao u sabornicu. – To je isključivi razlog zašto nisam bio uz njih. Kasnije će se dodjeljivati mjesta, ovo je tek konstituirajuća sjednica – objavio je Pernar.

Svojim glasom, doduše, podržao je SDP-ovu zastupnicu Milanku Opačić za mjesto potpredsjednice Sabora.

– Razgovarali smo s Dragovanom i Opačić. Iako sam glasao protiv svih, za Opačić sam glasao jer je žena, em nemam ništa protiv nje. Za nju sam glasao, a evo kako su nam vratili – vrlo džentlmenska gesta – poručio je Pernar za N1.

Pernar je razočaran što nitko iz Jedine opcije nije dobio mjestu u nekom od saborskih odbora. 

– U koaliciji je nas sedam. I prije izbora i nakon bili smo zajedno. Mi nismo tražili mjesto potpredsjednika ili predsjednika čak niti članove. Nismo dobili niti jednog člana. Vrše teror manjine nad manjinom. Nitko od nas sedam nije dobio niti jedno mjesto u povjerenstvima. To je nekolegijalno. Da sam ja većina od manjine, dao bih nešto. Ovo su škrtice – poručio je.

.>> Petrov je izabran za predsjednika Sabora: 'Pred ovim sazivom stoje veliki izazovi'

Komentara 42

NE
Neonacionalist
16:43 14.10.2016.

A je li objasnio zašto je baš on jedini glasovao protiv osim da se eto istakne na taj način jer ne vidim drugog razloga , umjesto da time pokaže barem minimum parlamentarne i demokratske korektnosti i konstruktivnosti on izgleda želii djelovati posve destruktivno i anarhistički .

KL
kliker24
17:00 14.10.2016.

Koliko pameti ima , nisam ni mislio da će biti drugačiji .

FI
Fisherman
17:02 14.10.2016.

Viliboru Sincicu i Ivanu Pernaru u biografiji osim sto im pise da su vjecni studenti pise i da su nevjerojatno zaostali u razvoju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije