Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNA IZJAVA

Sindikat umirovljenika o Pernarovoj izjavi: 'Na ovako nehumane istupe moramo reagirat'

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
03.04.2020.
u 18:49

Sindikat umirovljenika Hrvatske poziva javnost da osudi Pernarove istupe jer je riječ o istupima mržnje spram starijih osoba

Sindikat umirovljenika Hrvatske oštro je osudio istupe saborskog zastupnika Ivana Pernara protiv starijih osoba. Pernar je, naime, na društvenim mrežama podijeli kako Nacionalni stožer civilne zaštite manipulira građanima s brojem osoba koje su preminule od bolesti COVID-19.

Na svom je Facebook profilu također komentirao: "smatrate li normalnim da cijela država mjesecima bude paralizirana i u karanteni zato da bi neki djed ili pradjed živio dan, tjedan, mjesec ili godinu dulje?"

Foto: FIBA/Screenshot

Sindikat umirovljenika smatra kako je nečovječno to što Pernar poziva na ukidanje donesenih mjera te to pravda tvrdnjom kako stariji ljudi ionako moraju od nečega umrijeti. 

"Na svojoj Facebook stranici koja ima više od 300.000 pratitelja Pernar je čak uveo anketu kojom nudi dva odgovora: 'Svaki život je bitan!' i 'Od nečega se mora umrijeti'. Bilo bi to manje bitno kad bi bila riječ o jednom od marginalnih teoretičara zavjere kakvih ima u svim zemljama, kad se utjecaj ovog saborskog zastupnika ne bi vidio i u tome da je čak 64 posto 'anketiranih pratitelja' prihvatilo njegovu tezu kako se od nečega mora umrijeti, a osobito ako si star“, poručuju iz Sindikata. 

"Iako smo svjesni da je Pernar tipičan ekshibicionist koji voli privlačiti pozornost i svjetla pozornice šokantnim izjavama, na ovako nehumane istupe moramo reagirati, jer umjesto da brine o općem dobru, on poziva na diskriminaciju starijih osoba u delikatnom pitanju života i smrti te utječe na mlađu populaciju kojoj će koronavirus također ugroziti zdravlje“, dodaju. 

Sindikat napominje kako su ovi komentari samo nastavak Pernarove netrpeljivosti prema starijim osobama jer je, podsjećaju, "svojevremeno optuživao starce (ćorave i nepokretne) za loše izborne rezultate, a govorio je i da birači iznad 65 godina nemaju razvijeno kritičko mišljenje jer su izmanipulirani i isprogramirani od strane medij“.

Sindikat umirovljenika Hrvatske pozvao je javnost da osudi Pernarove istupe jer je riječ o istupima mržnje spram starijih osoba.

Komentara 76

VL
vlada1
21:06 03.04.2020.

Svašta majka rodi i državni proračun hrani.

HA
hans1978
19:45 03.04.2020.

Srbi, ubili ste krivog Pernara!

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
21:02 03.04.2020.

Pernare, ajde volontirati u Bergamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije