Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljom u dva

Ivan Pernar iz protesta napustio intervju kod Stankovića nakon samo 15 minuta

Ivan Pernar
Foto: Screenshot/HRT
1/5
13.11.2016.
u 14:18

Pernar se ustao i izašao iz studija, ostavljajući HTV-ovce da se snađu i repriziraju neku emisiju kako bi popunili vrijeme koje je bilo rezervirano za emisiju Nedjeljom u dva

Popularna emisija Hrvatske televizije "Nedjeljom u 2" u kojoj je gostovao Ivan Pernar naprasno je završila već nakon 15 minuta. Saborskom zastupniku Živog zida nije se sviđalo kako Aleksandar Stanković vodi emisiju pa je nakon kraće rasprave odlučio – ustati i napustiti studio...

Njegovo gostovanje trajalo je svega 15 minuta, nakon toga je Pernar izašao iz studija.

Pernar je u raspravi oko toga što sve zamjera HRT-u upozorio Stankovića da će prekinuti intervju ako mu voditelj "ne dopusti da do kraja kaže što misli o povijesnom programu HRT-a .

Većina gledatelja HRT-a ne zna da je 1948. godine napravljeno etničko čišćenje 750 tisuća Palestinaca, da im je uzeta imovina i da su protjerani izvan granica Izraela. Izrael je država stvorena na etničkom čišćenju – ustrajao je Pernar.

Kada je Stanković pokušao prekinuti Pernara s molbom da "rezimiraju" da bi Pernar ukinuo sve te HRT-ove emisije, Pernar je rekao: – Stankoviću, ako mi ne dozvolite da govorim, ja ću se ustati i otići. Stanković je Pernaru rekao "da se ne žesti", da mu "kao voditelj mora postaviti pitanje", na što je Ivan Pernar odgovorio:

– Vidim da mi ne dozvoljavate da govorim, ja vam izlazim iz emisije i želim vam svako dobro!

Foto: Screenshopt/HRT

Prije prekida emisije Pernar je najviše govorio o HRT-u.

– HRT je partijska televizija u službi HDZ-a. To nije javna televizija, prikriva kriminal. Informativni program je horor film – rekao je saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar, gostujući nakon pet godina drugi put u emisiji Nedjeljom u dva. HTV-ov Dnevnik je najmanje gledani središnji dnevnik. To je bilo negledljivo zbog ogromne količine propagande u njemu. I umjesto da promijene uređivačku politiku, oni imaju zadaću da građane drže u iluziji. Većina gledatelja ne zna da je 1948. godine napravljen pokolj Palestinaca. Izrael je država stvorena na etničkom čišćenju – rekao je prije nego ga je voditelj Stanković prekinuo kako bi ga "vratio" na temu HRT-a o kojoj su pričali netom prije.

Pernar se ustao i izašao iz studija, ostavljajući HTV-ovce da se snađu i repriziraju neku emisiju kako bi popunili vrijeme rezervirano za emisiju Nedjeljom u dva.

Ubrzo nakon što je napustio studio Pernar je na Facebooku objavio zašto je prekinuo intervju:

Reakciju na cijelu situaciju imao je i sam voditelj, Aleksandar Stanković koji je također otkrio što misli na Facebook stranici:

– Dragi Ivane, pomalo te volim. Ovo je jedna od onih rijetkih nedjelja kada ću konačno moći ručati na vrijeme – rekao je Stanković u videosnimci koju je objavio nakon prekinute emisije.

Prije izlaska u studija, u jednoj od najkraćih emisija Nedjeljom u dva, Pernar je uspio "izbaciti" popriličan broj uvreda za HRT, za koju je rekao da je "televizija u službi HDZ-a, a ne građana".

– Informativni program je horor film! – poručio je Pernar.

Na tu izjavu replicirao mu je Stanković protupitanjem: – Kako znate da je takav ako nemate televizor i ne plaćate pretplatu?

Pernar je potom otkrio da stjecajem okolnosti ipak posjeduje televiziju, ali ne plaća pretplatu i nikad je neće ni plaćati. – Pogotovo ne tom monstrumu Hanžekoviću. Pretplatu treba ukinuti.

Govoreći o HDZ-u i SDP-u, Pernar je ustvrdio da je naklonjeniji SDP-u.

– Skloniji sam SDP-u jer se ne koriste udbaškim metodama. SDP nam je predložio koaliciju na bazi slobodne volje, ali HDZ koristi ucjene, pritiske i radi se o jezivoj stranci i vidite da oni kontroliraju sve vrste vlasti. Nažalost, sve je u rukama jedne stranke. Čim smo odbili HDZ-ovu ponudu, krenulo je medijsko bombardiranje po nama, mene se prikazivalo kao najgoreg kriminalca i nas se prikazivalo kao prevarante. Mediji se koriste u svrhu vršenja političkog pritiska – dodao je.

Naglasio je da je "činjenica da su Branka Pavošević i Nevenka Jurak priznale krivnju i pokajale se jer su izvlačile novac iz državnih poduzeća. Imate svjedoke, postoje isplatne liste s potpisima ljudi iz HDZ-a. To ima veze s HTV-om jer sustavno prikriva taj kriminal", nastavio je Pernar s kritikama na račun HRT-a.

Na pitanje Aleksandra Stankovića hoće li podržati amandman Mosta za poreznu reformu, Pernar je rekao kako će Mostov amandman o zamrzavanju dužnosničkih plaća podržati, a zakon o poreznoj reformi odbaciti.

– Nije problem da se naše plaće zamrznu, ali je problem u tome da će rasti plaće onih koji već imaju velike plaće. PDV od 25 posto će upropastiti ugostitelje. Fiskalizacija je bila prihvatljiva samo zbog paralelnog smanjenja PDV-a. Postojao bi otpor kod ugostitelja da se znalo da će se ovo napraviti u budućnosti. Upozoravali smo ih jer se protivimo fiskalizaciji. Smatramo da je to mjera usmjerena protiv prava građana na privatnost i općenito. MOST-ov amandman ću podržati, ali sam Zakon ću odbaciti jer će siromašni plaćati više dok plaće i mirovine građana neće rasti! Smatram da je riječ o nastavku poreznog terora i politike Superhika: Uzmimo siromašnima i dajmo bogatima!

Ključne riječi

Komentara 319

JS
ja sam gladan
14:35 13.11.2016.

Da je bar HRT u služi HDZ-a. Ne bi Pernar gostovao kod Stankovića, niti bi Stanković prodavao maglu nedjeljom u 2.

AM
antun.mamic
14:30 13.11.2016.

Pernar? osoba koja uopće ne zaslužuje medijsku pažnju koju dobiva od pojedinih novinara. Nezreo mladac koji je pun ideološki obojenih fraza populizma.

AC
accusator
14:27 13.11.2016.

Pernar naučio samo tri rečenice i to lupeta po cijeli dan. Htv je partijska tv, Hdz je kriminalan, a Palestinci su 48' protjerani... Čovjek ga pita o obrazovnom, kulturnom, dramskom i td. programu a robotić vergla svoje, te hanza te fimi te palestinci... i onda se digne. Uvrijedio se ko francuska sobarica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije