Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud za ljudska prava

Perković i Mustač podnijeli tužbe protiv Njemačke

Josip Perković i Zdravko Mustač
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
04.11.2018.
u 22:03

Nobilo: Predsjednik sudskog vijeća bio je suizvršitelj u predmetu Prates i na taj je način stekao prethodno viđenje o krivici

Dok se čeka da se Josip Perković i Zdravko Mustač prebace u Hrvatsku na odsluženje kazne na koju su osuđeni u Njemačkoj, njihove obrane podnijele su tužbe protiv Njemačke Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu tvrdeći da im Njemačka nije omogućila pravično suđenje, javlja N1.

- Predsjednik sudskog vijeća bio je sudac koji je suizvršitelj u predmetu Prates i na taj je način stekao prethodno viđenje o krivici Perkovića i prije nego je samo suđenje počelo, a to se odnosi i na Mustača - kaže Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo.

Mustačeva odvjetnica Lidija Horvat rekla je da je "velika većina dokaza obrane odbačena, onemogućen je uvid u spis policije i državnog odvjetništva, došlo je do premještanja Perkovića i Mustača tijekom revizijskog postupka u 140 kilometara udaljen zatvor".

Podsjetimo, Perković i Mustač, bivši čelnici jugoslavenskih, a potom i hrvatskih tajnih službi, osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubojstva emigranta Stjepana Đurekovića. Međutim, u Hrvatskoj ne postoji doživotna kazna.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Komentara 27

Avatar Aristarh
Aristarh
22:19 04.11.2018.

Dao bog da istrunete u zatvoru ganjajući svoju pravdu. Šteta što i Nobilo nije s vama.

GU
Gustirna
22:48 04.11.2018.

Vidi ti vidi ..perkovic i mustac....da su to u njemackoj osuđeni hrvati bio bi naslov "osuđeni ustaski koljaci tuze njemacku"...ali udba udbi ne grize rep..

GU
Gustirna
22:51 04.11.2018.

Da su suđeni kod udbaskog pravosuđa u hrvatskoj ne bi ni bili osudjeni....ustvari ne bi udbasija i udbasko pravosuđe dozvolili da njihovi teroristi i koljaci dođu na sud...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije