Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u beogradu

Pericu Đakovića oslobodili optužnice za ratni zločin u Medaku

'pravosude 2'
''
30.11.2012.
u 14:52

Đaković je drugostupanjskom presudom bio osuđen na godinu dana zatvora jer je neutvrđenog dana, od 3. do 8. rujna 1991., u Medaku kao pripadnik rezervne "milicije", pripadnika MUP-a Hrvatske koji je položio oružje tukao palicom po tabanima

Vijeće Prizivnog suda u Beogradu, koje je odlučivalo kao trećestupanjsko, preinačilo je drugostupanjsku presudu tog suda i pripadnika rezervne milicije SAO Krajine Pericu Đakovića oslobodilo optužbe da je počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika 1991. u Medaku, javlja agencija Beta.

Đaković je drugostupanjskom presudom bio osuđen na godinu dana zatvora jer je neutvrđenog dana, od 3. do 8. rujna 1991., u Medaku kao pripadnik rezervne "milicije", pripadnika MUP-a Hrvatske koji je položio oružje tukao palicom po tabanima. U obrazloženju oslobađajuće presude Prizivni sud navodi da "udarci po tabanima oštećenom nisu nanijeli teško poniženje, degradaciju niti su na drugi način teško povrijedili ljudsko dostojanstvo oštećenog".

>>Šveđani oslobodili Srbina ranije osuđenog za masakr na Kosovu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije