Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJČINA AKCIJA

Pepeo ovog mladića rasuli su u više od 100 država

CJ Twomey
Facebook/Scattering CJ
01.12.2014.
u 08:39

CJ Twomey nakon smrti je bio čak i u svemiru

CJ Twomey iz Mainea u SAD-u, bivši pripadnik Američkog ratnog zrakoplovstva, oduzeo si je život 14. travnja 2010. godine kada je imao 20 godina. Nakon što je kremiran, njegov je pepeo rasut u više od 100 država na sedam kontinenata te je poslan čak i u svemir.

CJ-eva majka Hallie Twomey u listopadu prošle godine na društvenim je mrežama pozvala ljude diljem svijeta da bace njegov pepeo.

- Sinulo mi je da će njegov pepeo zauvijek biti urni. Nije uspio vidjeti svijet i htjela sam mu pružiti nešto što nije mogao imati - rekla je Hallie, prenosi BBC. Nakon dogovora sa suprugom Johnom na Facebooku je otvorila stranicu Scattering CJ pozivajući ljude da na mjestu po svom izboru bace pepeo koji će im ona poslati poštom. U početku se malo ljudi javilo, no nakon godinu dana njihov broj premašio je 9000 ljudi. Kako nema dovoljno pepela da pošalje svima, Hallie bira mjesta koja su posebno zanimljiva.

Stranica na Facebooku ispunjena je fotografijama iz cijelog svijeta. Na popisu mjesta na kojima je pepeo razbacan nalaze se države od SAD-a do Kambodže, a u listopadu ove godine CJ-evi posmrtni ostaci raketom su poslani u svemir. Obitelj je dosad poslala oko dvije trećine pepela namijenjenog slanju. Ostatak žele poslati do početka iduće godine, iako nisu odredili neki čvrsti rok.

- Vjerujem da ću znati kada dođe vrijeme da završimo - rekla je Hallie.

>> 'Od pepela pokojnika radimo dijamant, simbol besmrtnosti'

>> Za 10 tisuća kuna pepeo pokojnika lansirat će u svemir!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije