Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODAN INCIDENT

Pentagon: Ruski lovac preletio 30 metara ispred nosa američkog zrakoplova

ruski avioni
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.06.2014.
u 19:58

Ruski zrakoplov navodno je manevrirao kako bi pokazao da je naoružan

Pentagon tvrdi da je ruski borbeni zrakoplov u travnju namjerno preletio 30-ak metara ispred nosa američkog špijunskog zrakoplova, prenosi ABC. Navodni incident dogodio se u vrijeme kada su tenzije na liniji Washington-Moskva bile na vrhuncu zbog ukrajinske krize.

Glasnogovornik Pentagona pukovnik Steve Warren u utorak je rekao novinarima da je 23. travnja ruski zrakoplov Su-27 presreo američki RC-135U u međunarodnom zračnom prostoru iznad Ohotskog mora, između istočnog ruskog kopna i poluotoka Kamčatka. Warren je rekao da je ruski zrakoplov prošao ispred nosa američkog zrakoplova, na udaljenosti od oko 30 metara, te kako između letjelica nije bilo radijske ni ikakve neverbalne komunikacije.

Warren je također naveo kako je ruski zrakoplov manevrirao nagnuvši se na stranu kako bi posada američkog zrakoplova mogla vidjeti da je Su-27 naoružan.

Američki ministar obrane Chuck Hagel i zapovjednik američkog združenog stožera general Martin Dempsey zbog incidenta su prosvjedovali kod svojih ruskih kolega. Warren nije mogao reći zašto Pentagon nije prije objavio incident koji se dogodio prije šest tjedana.

>> Ruski bombarderi prišli britanskom zračnom prostoru, ispratio ih RAF

Komentara 87

UN
unbekant
08:48 05.06.2014.

Sta to radi americka banda,tisucama milja daleko od svoje drzave,to treba sve pokokat,stoka teroristicka.

Avatar EI Indio
EI Indio
09:05 05.06.2014.

DoktorAmer Kako se osećaš u društvu ekipe RC-135U . Jer ima dovoljno prostora u gumenoj sobi. Jer posle susreta s S27 njima nije lako . Kako bi se tek osećali da ih je posetio S-35 ili S-47 :-Dio S-35 ili S-47 :-D

Avatar sayla 007
sayla 007
22:51 04.06.2014.

Hvala dragom Bogu pa nam Rusi cuvaju planetu od definitivnog unistenja i americke agresorske kolonizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije