Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ISTINA JE OKO NAS'

Što stoji iza Pentagonovog tajnog programa za istraživanje NLO-a?

Pentagon
Foto: Wikimedia Commons
1/5
18.12.2017.
u 11:47

Za program je od 2007. do 2012. trošeno 22 milijuna dolara godišnje.

Pentagon je priznao postojanje tajnog programa kojem je cilj bio istraživanje neidentificiranih letećih objekata, ili NLO-a, i mjesta na kojima su zabilježene čudne pojave takve vrste, piše Independent.

Iako je Program identifikacije napredne zračne prijetnje službeno završio prije pet godina, kada su američki dužnosnici zaduženi za obranu prebacili novac i pažnju na druge prioritete, nejasno je li nastavljeno istraživanje mjesta gdje se pojavljuju "neobična vozila". 

Pentagon
1/3

Potrošeno 110 milijuna dolara u pet godina

Za program je od 2007. do 2012. trošeno 22 milijuna dolara godišnje, a ta je stavka bila smještena u sklopu proračuna američkog Ministarstva obrane teškog milijarde dolara, izvijestio je The New York Times. Financiranje tog programa izlobirao je bivši demokratski senator Harry Reid koji se godinama bavio neobičnim svemirskim fenomenima. 

Većina novca završila je u kompaniji koja se bavi istraživanjem zračnog prostora u vlasništvu dugogodišnjeg Reidovog prijatelja i milijardera Roberta Bigelowa. Mnogi tvrde kako se program nastavio i nakon 2012. godine te da je nastavljeno istraživanje takvih pojava, samo što su to vojnici radili uz svoje ostale dužnosti. 

"Zaista, istina je oko nas"

Bivši kongresnik rekao je portalu Politico kako može biti da je program prvotno bio zamišljen tako da se prati razvijaju li konkurentske svjetske sile naprednu tehnologiju. Iz Pentagona tvrde da je program završio 2012. godine jer su imali važnije prioritete, ali da i dalje "ozbiljno prate sve prijetnje i potencijalne prijetnje". 

U svom Twitter komentaru na priču New York Timesa, Reid je napisao poznatu rečenicu iz popularne TV serije Dosjei X - "Zaista, istina je oko nas". - Ako itko tvrdi da ima odgovore, zavaravaju se. Ne znamo odgovore, ali imamo veliki broj dokaza koji navode na to da pitamo pitanja. Ovo se tiče znanosti i nacionalne sigurnosti - napisao je Reid te dodao da će duri preuzeti potragu za tim odgovorima, ako već neće SAD. 

Pogledajte i VIDEO: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:27 18.12.2017.

Taj program je služio da se špijunraju Rusija i Kina, a ne da se istražuju mali zeleni. Taman da to i nije tako, ovo bi bio dobar izgovor da se troše novci.

Avatar nekakav
nekakav
13:16 18.12.2017.

kad bi nas svemirci zbilja posjetili, to se ne bi moglo sakriti. kad bi netko napokon došao do nas, prvo bi nas dugo, dugo, jako dugo, promatrao, prije nego bi uopće, ako i bi, odlučio stupiti u kontakt sa nama. jer doći do drugog svijeta znači imati tehnologiju, i za putovanje, i za istraživanje drugih svjetova. i svi koji ikad s ovog planet budu išli nekud daleko istraživati, budu prije svega pazili da njih netko ne uhvati i uzme njihovu tehnologiju, kako ne bi taj netko napao nas. tako i svaki drugi inteligentni stvor razmišlja. jer naš svijet je svijet nasilja i razaranja, i ne treba si umišljati da su drugi svjetovi bolji, miroljubivi. a pentagon, cia, nsa, sve ista grupacija, svi oni sisaju puno javnog novca. rezultati im stanu u jednu knjižicu, sa 2-3 lista i debelim koricama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije