Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesvakidašnja tužba

Penić tužio banku jer je poslala opomenu njegovoj mrtvoj baki

mijo penić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
27.04.2015.
u 22:00

Bivši kuhar Caritasova doma opet na sudu

 – Nakon što sam primio opomenu Raiffeisen banke naslovljenu na pokojnu baku, jako sam se uzrujao i morao sam uzeti tabletu za smirenje. Drugi dan otišao sam i na bakin grob te zaplakao pitajući se je li baka zaista toliko dužna – naveo je Mijo Penić u tužbi koju je podnio protiv Raiffeisen banke prošle godine. Penić, bivši kuhar Caritasova doma u Brezovici koji je svojedobno punio stupce novinskih crnih kronika zbog sumnji da je sklapao sumnjive ugovore o doživotnom uzdržavanju osoba starije životne dobi te optužbi za pokušaj silovanja, banku je tužio za naknadu duševnih boli.

Tražio je da mu plate čak 20.000 kuna jer su mu 23. siječnja 2014. poslali opomenu naslovljenu na njegovu pokojnu baku Tereziju Bilečić. U opomeni je pisalo da Terezija Bilečić banci duguje ukupno 5612 kuna. Penić je u tužbi tvrdio kako je banka na taj način povrijedila mir pokojnice koja je umrla u kolovozu 2005. te da je banka slanjem opomene zadirala u njegovu uspomenu na pokojnu baku s kojom je bio emotivno vezan.

U Raiffeisenu su se pozvali na izmjenu Zakona o kreditnim institucijama prema kojem su banke dužne potrošačima jednom godišnje dostavljati obavijest o stanju kredita i depozita. Nakon što su mu poslali opomenu, Penić je od banke tražio i pismenu ispriku koju je dobio 30. svibnja prošle godine. Nakon toga pokušao se nagoditi izvan suda te je od Raiffeisen banke tražio 1000 kuna, no banka mu je odbila isplatiti novac.Sutkinja Općinskog suda u Novom Zagrebu na koncu je odbila Penićev tužbeni zahtjev i zaključila da banka nije morala znati za smrt njegove bake te kako u sadržaju poslanog izvatka nema ničeg uvredljivog što bi tužitelju moglo prouzročiti dugotrajne duševne boli.

Osim toga, Mijo Penić natovario si je na leđa podnošenjem tužbe i dodatne troškove – dužan je platiti parnične troškove u iznosu nešto manjem od 5000 kuna.     

>> Miji Peniću godina i pol za pokušaj silovanja štićenice

>> Bivši kuhar iz Brezovice u pritvoru, a Brajša zbog stresa u bolnici

Komentara 3

LA
LANA555
02:37 28.04.2015.

Boze svasta to ga je advokat savjetovao da napravi.Ti advokati samo da im je lova .Samo pokucate na vrata da pitate nesto uzmu sto era .Sramota da oni mogu naplacivati kako im pase i koliko god hoceju.Uzas

ZI
zico
00:35 28.04.2015.

i on dođe na sud ovakav???

MT
Magicni Tadeus
06:04 28.04.2015.

hahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije