Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA IZBORE

Penava: Zašto bi meni HDZ koji koalira s Pupovcem bio bliži od Grbina? DP može surađivati sa svima

Bjelovar: ?lanovi Domovinskog pokreta sastali su se uo?i održavanja izborne skupštine Domovinskog pokreta Bjelovarsko-bilogorske županije
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/5
21.04.2023.
u 12:13

Posebno je zanimljiva njegova tvrdnja kako je Domovinski pokret spreman za suradnju i s HDZ-om, uz određene preduvjete, ali i s SDP-om Peđe Grbina, Možemo, Mostom..

Iako je do redovitih parlamentarnih izbora više od godinu dana, političke stranke naveliko se pripremaju. U tom smislu govorio je u Press klubu Tihomira Dujmovića i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava koji je najavio kako je za njih moguća suradnja sa svim strankama iz Sabora, osim sa SDSS-om Milorada Pupovca.

Posebno je zanimljiva njegova tvrdnja kako je Domovinski pokret spreman za suradnju i sa HDZ-om, uz određene preduvjete, ali i sa SDP-om Peđe Grbina, Možemo, Mostom... Najavio je kako će uskoro Domovinski pokret u javnost izaći s desetak preduvjeta za suradnju koji će biti vidljivi svim političkim strankama i njihovim čelnicima. Oni koji ispunjavaju te preduvjete mogu računati i na suradnju s DP-om.

– Kada je riječ o gospodarstvu, Hrvatska mora biti samodostatna u poljoprivrednoj proizvodnji. Isto tako neprihvatljivo nam je da se hrvatska sirova nafta izvozi u Mađarsku i da INA nije u domaćim rukama. Kada je riječ o obrazovanju, nećemo trpjeti ni sudjelovati u pričama o obrazovanju djece u smislu rodne ideologije – rekao je Penava koji nije želio ovom prilikom istaknuti i preostale preduvjete. Ipak, istaknuo je kako je njemu kao predsjedniku DP-a svejedno hoće li na realizaciji tih tema surađivati s Andrejom Plenkovićem ili s Peđom Grbinom.

– Zašto bi meni Andrej Plenković, koji koalira sa SDSS-om, bio bliži od Peđe Grbina. Suradnja će biti moguća sa svima i za DP će sadržaj biti meritum stvari, a ne boja, ime i prezime i slično. Nećemo robovati egu, i dalje ćemo biti u službi svog naroda i svoje države – poručio je Penava. 

Progovorio je i o mogućoj suradnji s HDZ-om, rekavši kako je ona moguća, ali i da HDZ mora temeljito mijenjati svoju politiku. Kao jedan od osnovnih problema u toj suradnji Penava vidi koaliciju HDZ-a sa SDSS-om, za koju je više puta rekao da je neprirodna. 
– Suradnja s HDZ-om je nemoguća ako oni surađuju sa SDSS-om. Isto tako nemamo što razgovarati sa strankom za koju je demografski slom Hrvatske “netema”. Potrebna je temeljita promjena politike HDZ-a – poručio je Penava u emisiji Press klub. 

>> VIDEO Penava: Sumnjam da bi predsjednik bio dobrodošao u Vukovar da je HDZ ovdje na vlasti

Komentara 9

ZO
zoranos
13:18 21.04.2023.

Zato što i SDP koalira sa Pupovcem kad imaju priliku formirati večinu u saboru.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
12:31 21.04.2023.

A što na ovo kaže Jimmy Stanić ??

DU
Deleted user
16:36 21.04.2023.

Koje šuplje priče. A ni slova o tom kako DP uredno koalira sa sdss-om u ŠK županiji, sve ne bi li bio na vlasti. Daj Penava, dosta je prenemaganja. Nisu ljudi budale. Nakon izbora nikom više nećeš trebati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije