Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U VUKOVARU

Penava: U 2. krugu računam i na glasove Srba

Ivan Penava
Foto: Davor Javorović/Pixsell
16.06.2014.
u 18:59

Bilo ih je i u prvom krugu, a u drugom očekujem još veći broj, kaže kandidat HDZ-a

Ivanu Penavi, kandidatu koalicije okupljene oko HDZ-a, nedostajalo je nekoliko stotina glasova da bi već u prvom krugu pobijedio i zasjeo na gradonačelničko mjesto.

Jeste li zadovoljni ostvarenim rezultatima?

– Svakako da sam zadovoljan iako bi bilo bolje da smo riješili sve u prvom krugu i odmah se bacili na posao i zadatke. Podsjećam i da je lani u prvom krugu bila bitno različita situacija

Što mislite da je prevagnulo na ovim izborima?

– Prije svega kvaliteta programa o kojima smo razgovarali i gdje smo se dotakli svih gorućih problema građana. Mi smo razgovarali o konkretnim projektima, o mogućim rješenjima kako poboljšati život u Vukovaru, a suparnici o nekakvim žičarama i bajkama o milijardama eura ulaganja. Ne smije se zaboraviti ni cijeli niz afera kada je riječ o mojem suparniku. To građane odbija jer nitko ne želi da prvi čovjek grada bude osoba upletena u slučajeve korupcije.

Kakva su očekivanja u drugom krugu?

– Očekujem pobjedu. Očekujem u drugom krugu prljavu kampanju i da se dodatno uzbude emocije građana kako se ne bi govorilo o konkretnim problemima i rješenjima. Nastavit ćemo raditi kao i do sada. Pri tome se neću dati uvući u konfliktne priče i situacije nego ćemo se usredotočiti na ono što građane zanima.

U drugom krugu mogli bi biti presudni glasovi pripadnika srpske nacionalne manjine. Računate li na te glasove?

– Računam i na glasove pripadnika srpske nacionalne manjine. Uostalom, bilo ih je i u prvom krugu, a u drugom očekujem još veći broj. Mislim da je vukovarska priča ista za sve. S otvaranjem radnih mjesta i past će i tenzije u gradu.

>> Najveći napredak ostvario SDSS, izbore obilježila velika izlaznost

>> Dan poslije izbora u Vukovaru: Sve karte i dalje otvorene

Komentara 1

Avatar TheJack
TheJack
04:12 21.06.2014.

"S otvaranjem radnih mjesta i past će i tenzije u gradu." A tko ce ih otvoriti? Glasovati za bilo koga od "prepostenih" kandidata je uvreda za zdrav razum. Jedino onaj koji bi rekao - ocekuju nas do sada nevidjene zhhebancije, gobici radnih mjesta, jos vece siromastvo, potpuna propast, i gospodarstvena, i politicka - taj bi rekao istinu, ali tko bi glasovao za nj!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije