Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Penava predstavio svoje šestomjesečno izvješće: Naglasak je na gospodarstvo

Ivan Penava
Goran Ferbežar/PIXSELL
30.01.2015.
u 18:48

Političke linije i kalkuliranje odradili su da mnoge institucije, koje su se trebale nalaziti u Vukovaru, nalaze se u drugim dijelovima županije, rekao je Penava

Pred članovima Gradskog vijeća Vukovara danas je gradonačelnik Ivan Penava iznio prvo šestomjesečno izvješće  o svome radu. U njemu je se Penava dotakao brojnih segmenata svoga djelovanja u proteklih šest mjeseci ukazujući na učinjeno, propušteno kao i na ostvarenu suradnju sa raznim državnim institucijama. U raspravi vijećnici su ukazivali i na nejasne dijelove toga izvješća, stvari koje su se trebale učiniti, a moglo se i čuti niz prijedloga za dalji rad.

– Naglasak izvješća je na gospodarstvu. To je ono što najviše interesira ljude, to je prioritet, rekao je Penava koji je najavio kako će u gradskoj upravi biti još zapošljavanja jer želi stvoriti upravu koja je će biti efikasnija te da će na svim ti novi ljudi trebali donijeti i konkretne rezultate. Upitan je li stupajući na dužnost očekivao ovakvu situaciju u gradu i je li se na neki način iznenadio Penava je rekao kako je situacija u Vukovaru svakako jako teška ali da ne može stupnjevati je li teža ili ne od onoga što je očekivao.

– Situacija je jako teška ne samo u Vukovaru nego i u cijeloj državi. Trebat će puno znanja i umješnosti da se izvučemo iz nje. Od svojih prethodnika nikome ne zamjeram ništa, smatram kako je svatko od njih dao svoj maksimum, istakao je Penava. Govoreći i gospodarskoj situaciji u  Vukovaru dodao je kako Vukovarska gospodarska zona ne služi svrsi te od nje najviše koristi imaju i jedini od nje zarađuju odvjetnici. Osvrnuo se i na tvrtku Borovo gdje je, po riječima Penave, izuzetno teška situacija kao i da su u tvrtki preostali radnici od 1. siječnja na minimalcu. Penava je rekao i kako Vukovar, koji je formalno administrativno središte Vukovarsko – srijemske županije, nikada nije zaživio u tom smislu. – Tu se vidi licemjerstvo svih politika na državnoj razini koje su i dovele do ovoga stanja. Radi svega toga Vukovar je danas u vrlo malo segmenata administrativno i upravno središte županije. Političke linije i kalkuliranje odradili su da mnoge institucije, koje su se trebale nalaziti u Vukovaru, nalaze se u drugim dijelovima županije, rekao je Penava.

>> Penava (HDZ) odgovara Jelinić (HDSSB): 'Gospođo, pa gdje vi živite?'

Komentara 2

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:49 30.01.2015.

Bravo Penava, svaka čast, podrška

Avatar Dameanu
Dameanu
01:44 31.01.2015.

Ne mislis valjda ozbiljno? Da je on zasluzan? ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije