Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak s ministrom

Penava nakon sastanka u Ministarstvu branitelja: Prosvjed u Vukovaru će se održati

Ivan Penava
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/4
Autori: Hina, Vecernji list
20.09.2018.
u 15:04

- Ne očekujem reakciju iz HDZ-a - kaže vukovarski gradonačelnik.

Ministar Tomo Medved sastao se u Ministarstvu hrvatskih branitelja s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom. Tema je bila prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru, najavljen za 13. listopada.

Penava je nakon sastanka potvrdio da će se prosvjed u Vukovaru održati te kako ih nitko na tom sastanku nije pokušao razuvjeriti. Novinarima je kazao kako je na sastanku skoro 95 posto stavova bilo isto, tj. da su se u većini stavova svi složili.

Upitan o mogućim političkim posljedicama za njega od HDZ-a rekao je da svatko odgovara za sebe i da svatko nosi svoj dio odgovornosti.

- Hoće li biti reakcije na ovu temu je toliko minorno u odnosu na sve ostalo - naglasio je ponovivši kako prosvjed nije uperen protiv hrvatske vlade i premijera Andreja Plenkovića, već protiv institucija koje ne rade svoj posao. 

Foto: Ilustracija/Davor Javorović/PIXSELL

- Nitko pametan ne može prozivati ministra koji je na dužnosti pola godine za odgovornost u proteklih 27 godina, ali imam pravo reći da u tom razdoblju stvari nisu bile dobre. To je alarm da se moramo trgnuti i donijeti rezultat - rekao je Penava.

Naglasio je da taj skup nikako nije s ciljem razdvajanja hrvatskih branitelja. Rekao je i da nije pratio izjave Milorada Pupovca iz Sabora.

- Imam svoj fokus, to je grad Vukovar i njegovi građani, a državnu politiku bih prepustio onima kojima je to u nadležnosti - zaključio je Penava.

Pogledajte što je Milorad Pupovac kazao o zahtjevima braniteljskih udruga

Komentara 87

KC
Kcro
15:21 20.09.2018.

Od koga treba ocekivat rezultate? Od mesicevog bozinovica? Od nesretnog bosnjakovica?

Avatar navijač
navijač
15:19 20.09.2018.

Valjda svatko ima pravo na prosvjed i svoje mišljenje. Ne moraju svi misliti kao Pupovac i Plenković.

Avatar AligatorXO
AligatorXO
16:01 20.09.2018.

To što Penava u ime Hrvatskog naroda traži upereno je samo protiv onih koji se protive procesuiranju zločinaca. Ukoliko nekome u Vladi to smeta onda je pitanje da li takav opće treba biti dio Hrvatske vlade, onaj kojemu u Vladi to ne smeta ovakav prosvjed samo će biti vjetar u leđa da se sa procesuiranjem zločina krene efikasnije. Nitko ovdje ne osporava neovisnost pravosuđa, ovdje se samo radi o tome da se prodrma one koji su se uspavali u ugodnosti svojih fotelja ne radeći dovoljno kvalitetno ono za što su plaćeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije