Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispunio obećano

Penava najavio besplatne udžbenike za 2081 učenika

Ivan Penava, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Vukovara
Goran Ferbezar/PIXSELL
15.07.2014.
u 15:52

Jučer smo u Oglasniku javne nabave objavili natječaj za nabavu udžbenika, a procijenjena im je vrijednost 1,2 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Penava

Grad Vukovar sukladno obećanjima iz predizbornog programa provodi radnje vezano za besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola s područja Grada Vukovara uključujući i učenike područnih škola Bogdanovci, Petrovci i Svinjarevci i prema obrađenim podacima za besplatne udžbenike prijavljen je 2081 učenik, rečeno je na tiskovnoj konferenciji u Gradskom poglavarstvu koju su sazvali novi gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegovi zamjenici Marija Budimir i Marijan Pavliček.

- Jučer smo u Oglasniku javne nabave objavili natječaj za nabavu udžbenika, a procijenjena im je  vrijednost 1,2 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Penava pojašnjavajući kako je riječ isključivo o besplatnim udžbenicima koji bi bili distribuirani po školama dok bi roditelji trebali nabaviti radne bilježnice i ostali materijal svojim osnovnoškolcima. Po isteku školske godine, učenici će udžbenike morali vratiti školi u što boljem stanju kako bi ih mogla naslijediti mlađa generacija.

- Kako bi došlo do realizacije programa besplatnih udžbenika za vukovarske osnovnoškolce očekujem jednoglasnu potporu gradskih vijećnika glede konstituiranja Gradskoga vijeća i usvajanja proračuna Grada Vukovara - dometnuo je Penava.

>>Penava preuzeo gradonačelničku dužnost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije