Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Šeks:

Penava je na prosvjedu u Vukovaru napravio jedan gaf

Vladimir Šeks
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
15.10.2018.
u 16:52

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tijekom subotnjeg prosvjeda izviždan je kada je rekao da će čitati ulomak iz Šeksove knjige

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tijekom subotnjeg prosvjeda napravio je jedan gaf, tvrdi Vladimir Šeks.

Naime, Penava je čitao ulomak iz Šeksove knjige sjećanja na Domovinski rat i pad Vukovara, no malo je nespretno htio kazati kako se Šeks zalagao za to da se ratni zločinci ne puštaju na slobodu, piše tportal.

Šeks kaže kako je Penava pročitao dio u kojem on piše kako je kao predsjednik Regionalnog kriznog štaba istočne Slavonije sudjelovao u razmjeni zarobljenika 15. kolovoza 1991. godine, kada je za dvojicu kazao da ne mogu sudjelovati u razmjeni.

>> Prosvjed u Vukovaru

– Jedan je Ilija Torbica, koji je iz zasjede pucao na policijsku patrolu u Sotinu te teško ranio policajca, i drugi je Slobodan Jurišić, koji je u Vukovaru ubio dvojicu mladih hrvatskih gardista – rekao je Šeks.  No nakon što je on otklonio mogućnost da spomenuta dvojica sudjeluju u razmjeni intervenirala je Savezna komisija za razmjenu iz Beograda. Na njihov protest je tadašnjem premijeru Franji Greguriću kazao: 'Ova dvojica nikako ne smiju u razmjenu, to su ubojice.'

– Nakon toga mi je završio mandat predsjednika Kriznog štaba, a dva dana kasnije saznao sam da je ovu dvojicu hrvatska Vlada pod pritiskom Savezne komisije ipak pustila. Dakle, Penava je htio izvadcima iz moje knjige pokazati kako sam se tada, 1991. godine, protivio tome da se puštaju ratni zločinci, već sam htio da se procesuiraju – kaže Šeks te objašnjava:

– Prvo je pročitao moje ime, a onda je jasno da je jedna skupina, koja nije uperena protiv moga imena, nego zato što sam ja istaknuti HDZ-ovac, orkestrirano počela zviždati i fućkati. Nakon toga je Penava pročitao izvatke i onda je nastala tišina, shvatili su o čemu se radi. To je cijela priča.

Komentara 40

KE
kenedy
17:13 15.10.2018.

nije nitko zvizdao penavi, nego tebi i spominjanju tvoga imena...

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
17:43 15.10.2018.

Svjedoci govore o kastriranju, o klanju, o svirepim ubojstvima, o silovanjima,....Ti zločini nisu procesuirani niti nakon 27 godina! Što to nije jasno Plenkoviću, Pupovcu, Đakiću,......Čega se plaše?!

DH
dalibor.hren
19:04 15.10.2018.

Nitko nije izžvidao Penavu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije