Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene u vukovaru

Penava: Grad će sufinancirati otvaranje svakog novog obrta s do 10.000 kn

Ivan Penava
Foto: Davor Javorović/Pixsell
09.09.2014.
u 16:34

Prema službenim podacima u Vukovaru ima 445 obrtnika

Težište najvećeg dijela aktivnosti čelnika gradske uprave je poboljšanje gospodarske situacije tako da je već do sada učinjeno niz koraka i konkretnih poteza, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegovi zamjenici Marijan Pavliček i Marija Budimir govorili o poduzetim mjerama.

Prema Penavinim riječima, gradske vlasti sufinancirat će dio troškova otvaranja obrta, prvenstveno nabavku opreme, do 10.000 kuna po obrtu.

– U ovogodišnjem proračunu, koji je rađen u sjeni svih dešavanja, za tu namjenu osigurali smo 300.000 kuna, što je tri puta više nego u proračunu za prošlu godinu. Cilj nam je i na ovaj način potaknuti obrtnike da otvaraju obrte, ali i olakšati početke rada i svakodnevno poslovanje – rekao je Penava. Govoreći o planovima kako bi se oživljeno gospodarstvo i obrtništvo u gradu rekao je da je u tijeku otkup lokala u središtu grada koji će kasnije biti iznajmljivani obrtnicima za jednu kunu. Želi se na taj način stvoriti Obrtnička ulica. Prema službenim podacima u Vukovaru ima 445 obrtnika. Isto tako u tijeku su i razgovori s potencijalnim ulagačima od koji mnogi, kako je rekao, nisu realni.

– Mi smo optimistični. Ako se  i jedan od pet investitora odluči na ulaganje u Vukovaru, to će biti super. Imamo neke spoznaje da postoji određeno zanimanje investitora u Austriji i Njemačkoj pa ćemo se okrenuti i prema toj strani. Uskoro će Vukovar posjetiti veleposlanstva SAD-a, Južne Koreje i Indonezije kojima ćemo također predstaviti potencijale i mogućnosti Vukovara – najavio je Penava. Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček izvijestio je javnost kako je pokrenuta nova gradska mjera kako bi se pomoglo poljoprivrednicima. 

– Radi se o poticajima razvoju poljoprivrede. Za ovu godinu za provedbu te mjere osigurali smo 300.000 kuna s tim da već iduće godine planiramo udvostručiti taj iznos. OPG će sukladno ovoj mjeri maksimalno moći dobiti 10.000 kuna iz toga fonda za razne potrebe – rekao je Pavliček.      

>>Penava napao Ustavni sud: To je sprečavanje vrhunca demokracije!

>>Vukovar dobio novo Gradsko vijeće! HDSSB podržao koaliciju HDZ - HSP AS

Komentara 10

L0
luena 01
17:12 09.09.2014.

Kad vas covjek vidi i koje prepucavanje na portalu ,grozno.... SDP-ma su uvijek krivi HDZ-ci a najmanje se radilo na malim poduzetnicima u vreme z.Sabo,on nije za male vremena imao ,uvijek se "drzao" velikih investitora a u Vukovar ni jednogg doveo nije... sve njegove bajke su mu sluzile samo da bi se dokopao ponovljeno puta fotelje i moci ,pravi lokalni serif je bio u gradu.. Konacno smo ga se rijesili i nek ostane tamo gdje biber raste,njegovo je u Vukovaru proslo ,mozda bude gradonacenik Zg.nakon pravomocne presude ? §:-))...

BA
balic
16:57 09.09.2014.

hahahah jedinio Vlada moze dovesti investitora,a kojeg su do sada doveli.. Nemoj o necem pricat kad nisi siguran.Prije je Sabo pregovarao i najvaljivao investicije ,a od investicij ni i sad kad su ga smjenili nema drugi nitko pravo nego Vladaada .. da se na vladu ceka Vukovara bilo nebi. vi sdp.ci se okrecere ko vetrenjace. Isto tako da od svih pustih obecanja nema nista nije kriv HDZ nego sdp i njegovi ljudi (Sabo) kom nije jasno il pokusava na druge svalit nek se srami svojih lazi..

Avatar tupson
tupson
17:03 09.09.2014.

balic napisao sam tekst u ironicnom stilu,sad kad bi ti jos znao sto je ironija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije