Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOROĐENČAD

Penava darovao prvorođenu bebu s područja Vukovara u vukovarskoj bolnici

Foto: Branimir Bradarić
1/2
07.01.2019.
u 14:08

Darivanje prve bebe sa područja grada Vukovara koja je rođena u Novoj godini

Sukladno tradiciji gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je danas rodilište Opće županijske bolnice Vukovar kako bi darivao prvu bebu sa područja grada koja je rođena u Novoj godini. Ove godine prva beba je djevojčica Una Utvić koja je rođena 4. siječnja. Una je prilikom poroda imala 3850 grama i bila dugačka 55 centimetara.

-Una je prva djevojčica u našoj obitelji i svi smo uzbuđeni i sretni. Malo je kasnila ali kada god došla dobro došla. Drago nam je što je prva beba iz Vukovara rođena u Novoj godini, a gradonačelniku možemo samo zahvaliti na daru koji će nam svakako dobro doći, rekla je Unina majka Radivojka Utvić kojoj su tom prilikom uručeni pokloni kao i poklon bon od 1500 kuna.

Penava je podsjetio kako se radi o tradiciji te da je tako bilo i ove godine iako je prva beba, s područja Grada Vukovara, u vukovarskoj bolnici rođena tek 4. siječnja.  

-Želimo i na ovaj način iskazati dobrodošlicu prvorođenoj bebi u Vukovaru, rekao je Penava napominjući i kako gradska uprava ima niz mjera kojima se potiče demografski oporavak grada.

Podsjetio je na darivanje prvorođene bebe, izdvajanja za svako rođeno dijete, subvencioniranje troškova stanovanja, subvencioniranje cijena crtića, prijevoza, osiguravanje udžbenika, preobuke, ljetovanja…  

-Puno je tih mjera ali nikad nije dosta. Radi se često o mladim obiteljima koje ulaze u osjetljive faze života i kojima treba pomoći, rekao je Penava.

 

Ključne riječi

Komentara 4

IV
Ivor
14:20 07.01.2019.

Napisali ste u naslovu da je Penava prvorođenu bebu - DAROVAO! Kome je darovao bebu? Onima koji nemaju djece ili onima koji ih žele još više? Blesani, prvo pročitajte i provjerite što ste napisali prije nego kliknete na članak da postane javno vidljiv. Vjerujem da urednik/ca ima svoje prste u naslovu pa eto kandidata za tečaj gramatike i hrvatskog jezika. Stvarno žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije