Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za učenike osnovnih škola

Penava će predložiti da se iz proračuna Vukovara financira kupovina radnih bilježnica

Zagreb: Prvi je dan nove školske godine
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
08.09.2020.
u 14:41

Inače, Grad Vukovar za sve svoje osnovce kupuje bilježnice, koje su oslikane motivima grada, kao i preobuku. Pri tome učenici nižih razreda dobivaju cvičke, a oni viših razreda startas tenisice. Osigurani su i asistenti u nastavi.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava najavio je danas kako će na sjednici Gradskog vijeća, koja se održava u srijedu i na kojoj bi trebao biti izglasan proračun za 2021. godinu, predložiti da se iz gradskoga proračuna financira kupovina radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u Vukovaru.

Najavio je kako će dodatno predložiti i da se kod izglasavanje rebalansa gradskoga proračuna za 2020. godinu, koje se očekuje tijekom mjeseca studenoga, izglasa refundiranje roditeljima učenika osnovnih škola sredstava koja su izdvojili za radne bilježnice u ovoj školskoj godini.

- Ovo je novost za građane i dobra vijest za obitelji koje imaju djecu u osnovnim školama. Siguran sam da će gradski vijećnici podržati ovaj prijedlog i da ćemo na taj način dodatno olakšati školovanje našim osnovnoškolcima, rekao je Penava. 

Dodao je i kako će o iznosu koji bi trebao biti refundiran odlučiti se u gradskome Upravnome odjelu za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo. Inače, Grad Vukovar za sve svoje osnovce kupuje bilježnice, koje su oslikane motivima grada, kao i preobuku. Pri tome učenici nižih razreda dobivaju cvičke, a oni viših razreda startas tenisice. Osigurani su i asistenti u nastavi.  

Ključne riječi

Komentara 1

PR
PrimoracRi
17:13 08.09.2020.

I u Rijeci će isto tako...... Moš" mislit...... živio vojo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije