Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velički caritas

Peku i prodaju kolače kako bi pomogli siromašnima

kolaci
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/3
24.12.2013.
u 13:10

Za prikupljeni novac kupili su osnovne namirnice i potrepštine za domaćinstvo koje će uoči Božića uručiti obiteljima, starima i bolesnima, kazao je župnik Mario Sanić.

Kako je potrebitih i siromašnijih sve više, Caritas u župi Velika odlučio je pokrenuti akciju kojom bi prikupili dovoljno novca kako bi mogli što više pomoći onima kojima je to doista i potrebno.

– Prema uzoru na Caritas u susjednim župama, naši volonteri organizirali su četiri akcije pečenja i prodaje kolača. Za taj novac kupili su osnovne namirnice i potrepštine za domaćinstvo koje će uoči Božića uručiti obiteljima, starima i bolesnima. Trenutačno je na našem popisu 25 adresa koje će naši volonteri obići – rekao je župnik Mario Sanić.

Mirjana Pilić, Caritasova volonterka koja je akciju i pokrenula, zadovoljna je rezultatima te zahvalna svima koji su se u akciju uključili, prije svega onim župljankama koje su pekle kolače, ali i svima koji su ih kupovali. Nada se da će se za vrijeme iduće akcije, koja će najvjerojatnije biti tijekom korizme, u nju uključiti još više župljanki pečenjem kolača kako bi se moglo obradovati što više potrebitih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije