Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 22 godine

Peking nudi odštetu obiteljima žrtava s Tiananmena

Peking-novi
01.06.2011.
u 19:56

Reuters citira dio pisma "Majki Tiananmena" u kojem se tvrdi da su neki vladini službenici već posjećivali obitelji žrtava

Vlasti NR Kine, čini se, voljne su isplatiti odštete obiteljima žrtava iz prosvjeda na pekinškom trgu Tiananmen. VOA je prenijela očitovanje organizacije "Majke Tiananmena" koje su zaključile da su “nakon 16 godina apela uspjele probiti šutnju”. One su, međutim, dodale da vlasti još ne pokazuju znakove spremnosti da se javno ispričaju za masakr koji su 4. lipnja 1989. počinili pješaštvo i tenkovi vojske NR Kine.

Od oko 100.000 prosvjednika, koji nisu posustajali od 22. travnja, pobijeno ih je oko 3000, a neki izvori navode i veće brojke. Reuters citira dio pisma "Majki Tiananmena" u kojem se tvrdi da su neki vladini službenici već posjećivali obitelji žrtava, ali ne zbog eventualne javne objave činjenica o tragediji, istrage ili objašnjenju, nego samo zbog odštete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije