Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pekara ostala bez kolača i torti, a starice bez stotinu kokoši

Ove godine zabilježeno je više krađa 19 posto. Lani smo ih razriješili 35,8 posto, a ove godine 31,4 posto, kaže Krunoslav Gosarić, iz PU međimurske
05. studenoga 2010. u 17:00 1 komentara 12 prikaza
'02.11.2010., Cakovec- Vikend u Medjimurju obiljezile brojne kradje od kojih i kradja 400 kn s javnog wc-a na cakoveckoj trznici. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'

– Otišla sam u krevet u 22 sata, a kad sam se ujutro probudila, živadi nije bilo. Ukrali su mi 64 kokoši. U dvorištu sad imam samo sedam pilića – očajna je 82-godišnja Rozalija Kovačić iz Palovca, koja stanuje u Čakovečkoj ulici.

Iz kokošinjca i staje netko joj je odnio perad vrijednu 2000 kuna. Kokošinjac ne zaključava, a pitanje bi li brava otjerala lopove. Starica (79) iz Vučetinca kokošinjac drži pod ključem, a ipak je ostala bez 42 kokoši. U Maloj Subotici iz skladišta DVD-a Mala Subotica nestale su bakrene cijevi, šest termostatskih ventila i bakreni rezervoar za agregat. Iz ureda Udruženja obrtnika u Čakovcu lopov je ukrao domaći novac i neutvrđen broj potpisanih virmana. Pekara Cvek iz Donjeg Kraljevca ostala je bez dva prijenosna računala, mobitela, fotoaparata, kolača i torti.

Sve su to novi slučajevi provala i teških krađa u Međimurju, koje posljednjih mjeseci kao da je postalo eldorado za kradljivce. U devet mjeseci ove godine policija je evidentirala čak 708 krađa i teških krađa! To je 46 takvih kaznenih djela više nego u istom razdoblju prošle godine.

- Ove godine zabilježili smo 19 posto više krađa nego prošle godine. Lani smo ih razriješili 35,8 posto, a ove godine 31,4 posto – kaže Krunoslav Gosarić, iz Policijske uprave međimurske.

Zabilježene su ove godine do kraja rujna 453 teške krađe, odnosno 16 više nego lani. Počinitelji su otkriveni u 37 posto slučajeva, a među njima je i velik broj maloljetnika iz romskih naselja. Podataka za listopad nema, no sudeći prema dnevnim policijskom izvješćima, broj raste iz dana u dan. Krade se sve, novac, nakit, čak i nadgrobni spomenici... Sve je više krađa hrane.

– Zabrinut sam za vlastitu imovinu. I kad misliš da lopov kod tebe nema što ukrasti, varaš se. Na policiji je da nas zaštiti – kaže Mario Jambrović iz Gornje Dubrave.  Krađa se boji i Igor Rodiger iz Čakovca.

– Teško je reći kako ih spriječiti – kaže.

Policija, ističe Gosarić, provodi preventivne akcije, a jedna od njih je i snimanje javnih površina kamerama.

Ivan Đikić
TEŠKE OPTUŽBE
Đikić žestoko prozvao Beroša: 'Zašto ne odgovorite tko je iz Vladinog savjeta zaradio na testovima'
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
  • ck_anonimus:

    međimurje = eldorado za ciganski kriminal zahvaljujući politici kupovine glasova .. banda ..