Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolski premijer

Pedro Sanchez predlaže uvođenje kvota za venezuelske migrante

Pedro Sanchez
Foto: gtres/Gtres/PIXSELL
30.08.2018.
u 23:47

Sanchez je usto pozvao Venezuelce na dijalog kako bi pokušali riješiti krizu

Španjolski premijer Pedro Sanchez koji boravi u posjetu Latinskoj Americi, predložio je u četvrtak uvođenje sustava kvota u zemljama regije radi prihvata stotina tisuća venezuelskih migranata koji bježe iz svoje krizom zahvaćene zemlje.

"Ako Latinsku Ameriku shvaćamo kao zajednicu solidarnih zemalja, jasno je da bi uvođenje kvota moglo biti dobro rješenje", rekao je Sanchez u razgovoru za Blu Radio, nakon čega je povukao paralelu sa stanjem u Europi.

"(Imigracija) je izazov koji ne pogađa samo Španjolsku, koja je na granici, nego i čitavu Europsku uniju, zbog toga sve zemlje članice moraju biti solidarne", dodao je.

Sanchez je usto pozvao Venezuelce na dijalog kako bi pokušali riješiti krizu.

"Venezuela je u vrijeme Francove diktature primila velik broj Španjolaca (..) Oni su ondje živjeli i napredovali. Mi smo, dakle, veoma solidarna zemlja, razumijemo što Venezuela proživljava. Zato želimo uspostavu dijaloga između Venezuelaca", istaknuo je predsjednik španjolske vlade.

Od 2015. iz Venezuele je iselilo više od 1,6 milijuna ljudi, od kojih se 90 posto sklonilo u zemljama regije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije