Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskurzija

Pedesetak učenika OŠ Plokite maturalac završilo u bolnici

hotel park
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
05.09.2010.
u 18:13

U hotelu Park, u kojem su djeca bila smještena tijekom maturalca, opovrgavaju da su se učenici otrovali hotelskom hranom

Pedeset i dvoje učenika OŠ Plokite iz Splita završilo je u jučer ujutro u čakovečkoj bolnici nakon sumnje da su se otrovali hranom. Dvadesetoro djece primilo je infuziju, a četvero ih je zadržano u bolnici. Uzrok povraćanju, proljevu i visokoj temperaturi još se ne zna jer je analiza u tijeku. Postoji mogućnost da su se otrovali sladoledom ili pokupili virus. Danas nakon doručka svi su učenici otputovali natrag u Split.

U hotelu Park, u kojem su djeca bila smještena tijekom maturalca, opovrgavaju da su se učenici sedmog razreda otrovali hotelskom hranom. Posluženu večeru u petak pojelo je, vele, malo djece jer su tijekom izleta konzumirali sladoled i navratili u McDonalds u Varaždinu. Nakon večere otišli su u šetnju gradom, a večer su proveli u diskoteci Diana.

- U subutu nakon doručka voditelji ekskurzije rekli su da nekolicina djece povraća. Dogovorom osoblja hotela i voditelja ekskurzije odlučeno je da se djeca ne vraćaju u Split, već je u hotel pozvan dežurni liječnik hitne službe županijske bolnice Čakovec.U krugu hotela obavljen je liječnički pregled nakon kojeg je liječnica rekla da djeca dođu na hitni prijem kako bi se pružila adekvatna medicinska pomoć. Svih 52 učenika autobusom je odvezeno na pregled, dvadesetero ih je dobilo infuziju, a četvero zadržano u bolnici - kaže direktorica hotela Vesna Sabol-Opačić.

Ističe da je u hotelu bilo 224 gostiju, a još 570 obroka pripremili su za vanjske goste. Nitko se osim djece nije žalio na želučane tegobe. S obzirom da u hotelu Park u subotu više nije bilo slobodnog mjesta, djeci je osiguran smještaj u hotelu Golf u Svetom Martinu na Muri, gdje su prespavali i danas nakon doručka otputovali kući. - Voditeljica maturalca rekla je tijekom puta u Split da se svi osjećaju dobro – kaže V. Sabol-Opačić.

Komentara 10

KR
kreont
19:09 05.09.2010.

Ovo bi trebalo istražiti.

Avatar Eddie
Eddie
19:13 05.09.2010.

Jadna djeca, zelim im brz oporavak, i barem ispirku mjerodavnih ih hotela, a i sire...

OB
-obrisani-
21:04 05.09.2010.

prije jela rukice prati ,obavezno ,zar smo zaboravili to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije