Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometna

Pedeset učenika osposobit će se za sigurnu vožnju biciklom

bicikli (1)
presnimila Ljiljana Risek
24.01.2011.
u 10:52

Općina Cestica program sufinancira sa 10.000 kuna, a svaki učenik u trajno vlasništvo dobit će biciklističku kacigu i reflektirajući prsluk

CESTICA – Nakon osnovnih škola u Klenovniku i Kamenici, školski preventivni prometni program, namijenjen učenicima petih razreda, od početka nastave u drugom polugodištu provodi se i u Osnovnoj školi Cestica. Riječ je o programu što ga je osmislio županijski tim za prometnu preventivu, u čijem su sastavu Mijo Barišić, predstavnik Agencije za odgoj i obrazovanje, Vedran Lukman iz Policijske uprave varaždinske i Stanko Hošnjak iz Hrvatskog autokluba. Budući da je program u trajanju 20 sati na klenovničkom i kameničkom primjeru pokazao da su učenici svladali samostalno i sigurno upravljanje biciklom, njegovo provođenje u cestičkoj školi odobrila je ravnateljica Nevenka Turščak.

- Interes za program je velik, pohađa ga pedesetak učenika. Pismenu izjavu za to prethodno su potpisali njihovi roditelji, a program je povjeren učiteljici tehničke kulture Katici Erlih – izjavio je M. Barišić iz županijskog tima.

Preventivni program novčano podupire Općina Cestica, a načelnik Mirko Korotaj poručuje da će ga iz proračuna financirati s 10.000 kuna. Time će se omogućiti nabava biciklističke kacige i reflektirajućeg prsluka za svako dijete. U županijskom timu zadovoljni su uključivanjem općinskih službi u program, jer smatraju da je ulaganje u kvalitetnu prometnu naobrazbu glavni preduvjet sigurnosti najmlađih sudionika u prometu. Učenici će na kraju morati polagati pismene ispite i svoje umijeće u sigurnoj vožnji biciklom pokazati na poligonu. Stoga je škola najavila da će za sve učenike nabaviti priručnike, testove i bicikl te opremiti poligon za vožnju spretnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije